• 0
 ≫ 

Kriza je definitivno promenila naše navike, trgovcima biciklima posao sada cveta

 ≫ 

Ostali sektori, koji u Nemačkoj trenutno beleže vrlo dobre rezultate, jesu radnje građevinskog materijala i prodavnice "Uradi sam"

  • 0
Devojčica bicikl Foto: Pixabay.com

Nemački trgovci biciklima su među najvećim dobitnicima tokom trajanja krize korona virusa, sudeći po rezultatima istraživanja IFO instituta, objavljenim u publikaciji Biznis pregled.

Gotovo svi trgovci biciklima su zadovoljni trenutnom poslovnom situacijom, pri čemu njihove ocene iznose 95 poena od mogućih 100, navodi se u saopštenju IFO instituta dostavljenom Tanjugu.

- Oni koji prodaju bicikle doživljavaju pravi bum - kaže Klaus Vohlrabe, šef anketnog sektora u IFO-u.

Ostali sektori, koji trenutno beleže vrlo dobre rezultate, jesu radnje građevinskog materijala i prodavnice "Uradi sam" (83,1 bod), zatim trgovine s hranom i pićem (62,8), prodavnice nameštaja i opreme (40,7), maloprodavci potrošačke elektronike (39,7) i prodavci računara (33,3 boda).

- S druge strane, trenutno poslovno stanje je loše kod prodavaca svih vrsta odeće i obuće (minus 60,9 poena), i kod onih koji prodaju proizvode od kože i torbe (minus 85 bodova) - kaže Vohlrabe.

Dodaje da su "ranije stvari zaista bile loše i za prodavce automobila", ali da sada polako izlaze iz ''rupe'' u koju ih je gurnuo korona virus, pri čemu njihova ocena trenutne poslovne situacije iznosi minus 37 poena.

Podsetimo, potražnja za biciklima je skočila usred pandemije i u BiH, a prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Srbija je postala najveći izvoznik ovih prevoznih sredstava u tu zemlju.

Video: Sedam miliona Kineza vozi električne bicikle

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>