• 4

Kotrljaće se gume u Inđiji: Država dala zemlju za Toyo fabriku

Ulaganje u projekat 364 miliona evra

  • 4
Automobilske gume

Foto: Shutterstock

Komisija za kontrolu državne pomoći dala je saglasnost za davanje bez naknade 637.455 m2 zemljišta u Inđiji kompaniji Toyo za izgradnju fabrike guma, objavilo je to državno kontrolno telo.

Vrednost ovog zemljišta u Inđiji koje će biti otuđeno bez naknade po proceni Poreska uprave je 352,8 miliona dinara, što je 553 dinara po metru kvadratnom.

Komisija je konstatovala da postoji državna podrška Toyo investiciji u Inđiji i odobrila je.

Kako se navodi, u toj fabrici će do 2023. godine biti zaposleno najmanje 523 novih radnika na neodređeno vreme. Ukupno ulaganje investitotora u materijalna i nematerijalna sredstva za ovaj investicioni projekat biće od 364 miliona evra, a od toga najmanje 25 posto ulaganja mora biti finansirano iz sredstava koja ne sadrže bilo kakvu državnu pomoć.

Investitor se obavezao da novootvorena radna mesta povezana sa investicijom, kao i investiciju zadrži na teritoriji Inđije najmanje pet godina od dana završetka investicionog projekta.

Japanski Toyo tajers na svetu ima sedam fabrika za proizvodnju guma i četiri za proizvodnju delova za automobile. Proizvodnja guma čini 85 procenata ukupne prodaje ove kompanije, u asortimanu su gume za putnička vozila, SUV, kamionete, kamione i autobuse.

Buduća fabrika u Inđiji biće centar za proizvodnju guma za evropsko i rusko tržište.

Video: Svet i Evropa su gladni automobilskih guma, a Japanci će ih hraniti iz Srbije

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radna snaga

    Da bi dobili 500+ kvalifikovanih i obucenih radnika morace iz nekoliko velikih kompanija koje posluju u Indjiji da prevuku radnike. Sto podrazumeva da moraju da obezbede bolje uslove rada i naravno nesto vece plate. A sto se tice radne snage nedostaje je uveliko a kamoli da se neko pojavi i da trazi 500+. Stoji i to da ce biti modernizovana i zavrsena zeleznica sa brzim prugama BG-NS pa iz tih gradova da se nadoknadi radna snaga.

  • SrbskiBek

    Sve PRLJAVE TEHNOLOGIJE koje cela evropa "proteruje" sa svojih teritorija uhlebljenje nalaze u ovoj nesrecnoj Srbiji !!@?? Dokle vise aman ljudi...jeste li normalni.!!??napraviste od nas smetliste i drugi cernobilj.!!!!

  • Igi

    Bice dobre plate,200 e...i zagadjenje kao u Cernobilu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke