• 0
 ≫ 

Poznata banka zatvara desetine filijala u Švajcarskoj: Ne, za to nije presudna samo korona

 ≫ 

Porast onlajn i mobilnog bankarstva u toj zemlji je evidentan u poslednje dve godine, a banka ujedno planira da uštedi oko 110 miliona dolara kroz gašenje filijala

  • 0
Credit Suisse Group banka, zgrada

Foto: Shutterstock

Švajcarska banka "Credit Suisse" saopštila je danas da planira da zatvori 37 filijala u domovini u okviru napora da poslovanje učini efikasnijim, poručivši da je gašenje jednog broja radnih mesta neizbežno.

Iz banke su naveli da bi najavljene promene trebalo da budu realizovane do kraja ove godine, čime će broj filijala u Švajcarskoj biti sveden na 109 sa sadašnjih 146.

Deo ovog smanjenja će biti posledica spajanja poslova njihove podružnice Neu Argauer banke, u severnom kantonu Argau, sa poslovanjem "Credit Suisse"-a. Banka je dodala u saopštenju da je u poslednje dve godine zabeležila rast korišćenja onlajn bankarstva za 40 posto, dok se upotreba njene usluge mobilnog bankarstva više nego udvostručila.

Takođe napominje da je kriza Covid-19 dodatno ubrzala te trendove i da broj poseta klijenata filijalama već godinama opada.

Švajcarski zajmodavac je dodao da je ''smanjenje broja zaposlenih neizbežno'' i u Neu Argauer banci i u "Credit Suisse"-u, ali nije izneo bilo kakve cifre, napominjući da se vode razgovori sa predstavnicima zaposlenih, s ciljem da se nađu radna mesta za što više ljudi u banci ili negde drugde.

"Credit Suisse" predviđa da će ostvariti uštedu troškova od oko 100 miliona franaka (110 miliona dolara) počev od 2022. godine.

Video: Spasavanje biznisa: Bordel pretvorio u bar na plaži sa specijalnim uslovima zbog korone

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>