• 1
 ≫ 

Ona je prva Afroamerikanka na vrhu Amazonove piramide

 ≫ 

Ališa Boler Dejvis je radila u Dženeral Motorsu pune 24 godine, a u kompaniji Džefa Bezosa je od 2019.

  • 1
Alicia Boler Davis

Foto: Guliver/Marcus Ingram/Getty Images

Amazon je imenovao svog prvog direktora afroameričkog porekla, koji se pridružio senior rukovodstvu. Reč je o Ališi Boler Dejvis, koja je u kompaniji od 2019. godine.

Sada je na poziciji potpredsednika za globalnu mrežu sastavljenu od 175 "third-party" logističkih (3PL) centara odakle se oprema roba, na nivou 16 zemalja sveta.

Taj potez čini je četvrtom ženom i prvom crnkinjom koja se pridružila uglednoj višoj liderskoj grupi, poznatijoj kao Amazonov "S-team". Inače, Dejvisova je nekada radila kao CEO u kompaniji Dženeral Motors, u kojoj je provela čak 24 godine.

Osim nje, "bitnom timu" imperije Džefa Bezosa, čije se bogatstvo pre nešto više od 24h uvećalo na skoro 200 milijardi dolara, pridružiće se još dve osobe: Dejvid Tredvel, potpredsednik za "eCommerce Foundation" i Džon Felton, koji obavlja funkciju potpredsednika globalnih službi za dostavu.

Uz ovu vest, stigla je i informacija da Džef Vilke, izvršni direktor za "Worldwide Consumer", odlazi u penziju u prvom kvartalu 2021. godine. Inače, smatran je "mogućim naslednikom imenjaka, Džefa Bezosa". On se Amazonu pridružio davne 1999, a na njegovo mesto doći će Dejv Klark.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>