• 0

Šef TikToka dao otkaz posle tri meseca: Da li je tužba protiv Trampa bila presudna?

"Poslednjih nedelja, kako se političko okruženje naglo promenilo, razmišljao sam mnogo o tome kakve će strukturne promene u korporaciji to zahtevati i šta to znači za globalnu funkciju koju sam preuzeo"

  • 0
TikTok, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Glavni izvršni direktor TikToka Kevin Majer podneo je ostavku nakom manje od tri meseca otkako je preuzeo tu dužnost, prema internim dokumentima u koje je uvid imala agencija Rojters.

Majera će na toj funkciji privremeno zameniti Vanesa Papas, generalna direktorka ove aplikacije za deljenje videozapisa u SAD.

Do ostavke Majera dolazi samo nekoliko dana nakon što je TikTok tužio administraciju predsedika Donalda Trampa zbog naredbe kojom se zabranjuju finansijske transakcije u SAD toj popularnoj aplikaciji.

Majer je bio glavni izvršni direktor za striming u kompaniji "Volt Dizni", pre nego što se 1. juna pridružio TikToku, a takođe je bio imenovan za glavnog operativnog direktora BajtDensa, matične kompanije TikToka.

- Poslednjih nedelja, kako se političko okruženje naglo promenilo, razmišljao sam mnogo o tome kakve će strukturne promene u korporaciji to zahtevati i šta to znači za globalnu funkciju koju sam preuzeo - naveo je Majer u ostavci.

- U tom kontekstu, i imajući u vidu da očekujemo vrlo brzo donošenje odluke, teškog srca želim da vas obavestim da sam odlučio da napustim kompaniju - dodaje se u pismu.

TikTok je u saopštenju poslatom elektronskom poštom potvrdio odlazak Majera, uz konstataciju da su politička kretanja u poslednjih nekoliko meseci "značajno promenila" opseg Majerove funkcije.

Video: Svima redom se hvalio kako trenira, a onda je jednim potezom pokazao da je prevarant

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>