• 0

Počinje osnaživanje ženskog digitalnog preuzetništva na selu

Za učešće u ovom projektu vlada veliko interesovanje jer se do sada prijavilo 120 zainteresovanih žena

  • 0
Ko je bolji lider: muškarac ili žena?

Foto: Shutterstock

Ko je bolji lider: muškarac ili žena?

Foto: Shutterstock

 

Digitalno žensko projektno preduzetništvo projekat je koji će tokom septembra omogućiti online edukaciju za 25 žena starosti do 30 godina iz ruralnih krajeva kako bi bile obučene da iskoriste digitalno okruženje za realizaciju svojih preduzetničkih ideja.

Ovaj projekat je danas predstavljen u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, a predsednik Udruženja za upravljanje projektima Srbije Vladimir Obradović rekao je da on treba da pruži podršku u ekonomskom osnaživanju i razvoju žena iz ruralnih područja, da za projekat vlada veliko interesovanje, da se do sada prijavilo 120 zainteresovanih žena a da ima prostora za 25 polaznica

- Pomoći ćemo im kako da nauče da napišu neki projekat i predlog, da apliciraju za sredstva iz nekog fonda, da sve to predstave i promovišu u digitalnom okruženju. Da na taj način, između ostalog, pokušamo da sprečimo migracije, kako odlazak u inostranstvo ali i migracije iz ruralnih u gradske sredine. Želimo da im omogućimo da ostvaruju ekonomske koristi u svom prirodnom okruženju - rekao je on.

Dodao je da za učešće u ovom projektu vlada veliko interesovanje jer se do sada prijavilo 120 zainteresovanih žena a ima prostora za 25 polaznica.

Rukovodilac projekta Marija Todorović rekla je da će polaznice steći znanja u vezi sa digitalnim marketingom, veštine poslovanja da bi se pokrenuo ili unapredio postojeći sopstveni biznis.

- Poseban fokus biće na digitalnom projektnom preduzetništvu, a to znači da ćemo staviti poseban naglasak na to šta nam danas pružaju društvene mreže, i uopšte digitalne tehnologije za razvoj poslovanja. Cilj projekta je da se fokusira i na razvoj preduzetničkih poduhvata svih učesnica kroz program mentorske podrške. Kada odslušaju deo obuke preduzetnice će imati priliku da dobiju mentorsku podršku i razvijaju svoje preduzetničke projekte - rekla je ona.

Predsednica Sekcije za žensko preduzetništvo PKS Suzana Perić naglasila je da ta sekcija ima niz značajnih aktivnosti, ali najvažnije su edukacija i umrežavanje žena.

- Zato je vrlo bitno da sekcija za žensko preduzetništvo ima ovakav za digitalno žensko preduzetništvo. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati što više ovakih projekata i da ćemo se sve više bazirati na edukaciji - rekla je ona.

Povlen

Foto: Mateja Beljan

 

Direkorka Sektora za preduzetništvo PKS Branislava Simanić rekla je da je pored umrežavanja žena preduzetnica, i organizovanja događaja jedna od glavnih aktivnosti Sekcije žena preduzetnica edukacija.

- Organizujemo čitav niz radionica, sve su na teme koje delegiraju same preduzetnice i besplatne su. Projekat Digitalno žensko projektno preduzetništvo pokrećemo u saradnji sa Udruženjem za upravljanje projektima, a sve radionice biće organizovane u toku septembra - rekla je ona.

Realizaciju projekta podržalo je i Ministarstvo pravde a pomoćnik direktor Nacionalne akademije za javnu upravu Snežana Antonijević ocenila je da smo u novim okolnostima kao društvo u periodu prilagođavanja i transformacije načina rada ka digitalnom.

- Digitalizaciju bi trebalo da shvatimo kao sredstvo za unapređenje obrazovanja na svim nivoima, a ne kao cilj za sebe. Ona je instrument koji maksimalno pomaže da unapredimo obrazovanje - rekla je ona.

Video: Vrhunski proizvod od malina: Jedinstvena maska od crvenog zlata oduševila žene u Arilju

 

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari