• 0

Veliki gradovi su pogubni za koronu: Zato je ova zemlja vratila samo 17 odsto radnika na posao

Frekvencija vozila u saobraćaju je 24. avgusta bila za šest procentnih poena niža nego početkom februara

  • 0
Montreal, London, Sidnej London / Foto: Pixabay

Samo 17 posto radnika u britanskim gradovima vratilo se na svoja radna mesta do prvih dana avgusta, prema danas objavljenim podacima.

Iz britanskog Centra za gradove saopšteno je da podaci, zasnovani na praćenju signala mobilnih telefona, nisu pokazali porast odlazaka radnika u gradske centre u periodu od kraja juna do 3. avgusta.

Britanski premijer Boris Džonson je prošlog meseca ohrabrio ljude koji rade od kuće da se vrate na radna mesta, kako bi se podržao oporavak privrede koja je zabeležila pad od 20 procenata u kvartalu april-jun, najveći pad među velikim razvijenim ekonomijama.

- Ceh zatvaranja poslovnih objekata je sve izraženiji iz dana u dan. Neki od naših najprometnijih gradskih centara liče na gradove duhova, bez uobičajenih gužvi na ulicama. Visoka cena za lokalna preduzeća, radna mesta i opštine - navodi Kerolin Ferbeirn, generalna direktorka Konfederacije britanske industrije za Dejli mejl.

Zasebni podaci britanske Kancelarije za statistiku (ONS) pokazuju da je gotovo jedno od četiri preduzeća iz delatnosti smeštaja i prehrambenih usluga i umetnosti, te industrije zabave i rekreacije ocenilo da je u umerenom ili ozbiljnom riziku od insolventnosti.

Britanska statistika je takođe saopštila da je sredinom avgusta broj poseta gradskim jezgrima sa eltinim prodavnicama i restoranima, trgovinskim parkovima i tržnim centrima porastao na oko 70 posto od nivoa u istom periodu prošle godine.

Frekvencija vozila u saobraćaju je 24. avgusta bila samo za šest procentnih poena niža nego početkom februara, pre izbijanja pandemije, navodi ONS.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>