• 1
 ≫ 

Mask se pridružio famoznom klubu koji sada ima 4 člana: Njegovo bogatstvo vredi 100 milijardi dolara

 ≫ 

Osnivač Tesle munjevito ide ka tronu, ali mu fali još polovina da bi sustigao najbogatijeg čoveka na svetu, Džefa Bezosa

  • 1
Elon Musk, Ilon Mask Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Izgleda da za ovog čoveka ne postoje granice i prepreke, i to ni u godini najveće krize koju pamti moderan svet. Neto bogatstvo Ilona Maska od pre dva dana vredi 100 milijardi dolara.

Istog dana je i Džef Bezos, osnivač Amazona, uvećao svoje bogatstvo na 200 milijardi USD. Ali, ovaj put pažnju poklanjamo mlađem inovatoru, koji stoji iza uspešnih kompanija Tesla i SpaceX.

Naime, njegovo lično bogatstvo je poraslo za neverovatne 73 milijarde dolara ove godine. U tekućoj 2020. akcije Tesle su skočile do 400%, a Mask je ispisao i američku istoriju krajem maja, kada je kao čelnik prve privatne kompanije poslao astronaute u svemir i uspešno ih vratio na Zemlju.

Dakle, Mask je sada četvrta osoba na svetu, pored Bezosa, Bila Gejtsa (124 mlrd USD) i Marka Zakerberga (115 mlrd USD), koja je ušla u Klub milijardera na čijem je računu 100 ili više milijardi dolara.

Podsetimo, osnivač Fejsbuka se tek nedavno pridružio dvojici iskusnih biznismena, jer su akcije ove tehnološke kompanije naglo uzletele tokom pandemije.

Inače, mnogo bogataša je doživelo procvat tokom krize, a posebno oni čiji je fokus poslovanja na tehnologiji i e-trgovini. Prema pisanju Blumberga, 500 najbogatijih su uvećali svoja bogatstva za ukupno 809 milijardi dolara.

Video: I Donald Tramp je prisustvovao istorijskom trenutku za SAD

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>