• 2
 ≫ 

Audi na udaru zbog nove reklame: "Iskreno se izvinjavamo zbog ove fotografije"

 ≫ 

Tviter se usijao od komentara, a evo i zašto...

  • 2

 

 

Nemačka kompanija Audi je, prema oceni javnosti, napravila veliki kiks prilikom kreiranja nove reklame za model Audi RS 4, zbog kojeg je morala da se zvanično izvini.

Naime, u reklami je prikazana devojčica kako jede bananu ispred premium automobila, a kompanija je kasnije rekla kako su svesni da fotografija možda nije primerena i da je neće koristiti ubuduće.

Oglasili su se i tviteraši, a jedan od njih je, između ostalog, napisao sledeće: "Divno kako prikazujete da vaš automobil može lagano da ubije dete. Ne može čak ni da se vidi iz kola".

"Čujemo vaš apel, ali da raščistimo: mi brinemo za decu. Iskreno se izvinjavamo zbog ove fotografije, koju nećemo više koristiti u budućnosti", istakla je kompanija iz Bavarske.

Još njih je na društvenim mrežama komentarisalo pozu deteta, i to da vozač ne može da vidi dete koje stoji ispred kola ovako kao u reklami, a neki su se osvrnuli i na sam scenario u kojem devojčica jede bananu, koja je popularizovana kao falusni simbol.

 

Sve u svemu, Audi se nije "proslavio" sa ovom idejom, kao ni sa sloganom koji prati spornu fotografiju, a koji u prevodu na srpski kaže: "Neka vam srce kuca brže - u svakom pogledu".

Slogan je naročito diskutabilan s obzirom na činjenicu da kompanija model RS 4 promoviše kao porodični auto. To je, uostalom, bio njihov glavni argument kada su odgovarali na pitanje otkud devojčica u reklami.

Napišite nam u komentarima šta vi mislite o ovoj reklami i fotografiji.

Video: Aston Martin DB5 više neće biti samo legendarni automobil: Stiže posebna serija viskija

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majkl Džondar

    29. avgust 2020 | 11:23

    Otišlo sve u tri lepe. Ljudi se samo žale, stalno su nešto uvređeni.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>