• 82

Penzionerima će biti povećane penzije, i to značajno

"Verujem da će svi biti zadovoljni"

  • 82
Banka, novac, kredit

Foto: Shutterstock

- Država dobro stoji, penzionerima u ovom trenutku mogu da kažem da će imati ne samo očuvanje penzija, već i povećanje penzija. I to svakako ne beznačajno. Usvojili smo švajcarski model, imali smo minimalni rast cena 1,4 posto, kad to dodate na značajno povećanje plata, to nije nimalo beznačajan rast penzija - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je rekao, pre 7 godina minimalac je bio oko 15.000 dinara i država će se sada potruditi da kroz pomoć poslodavcima pomogne da ne dođe do otpuštanja radnika.

- Verujem da će svi biti zadovoljni. Nemačka nikad nije imala ovakav pad. Amerika, a ni naše komšije. A mi smo u normalnim uslovima imali mnogo veće plate. To vam govori kako imamo sposobnu državu i vlast. Mi smo 2008. imali veći pad nego ove godine - rekao je predsednik Vučić, dodajući da tada nije bilo korone i da je svetska ekonomija danas u tri puta većoj krizi.

- Fantastičan rezultat za Srbiju je -3, to mi svi kažu. Nemačka je nebo za nas, i ne možemo se porediti, ali čestitke dolaze upravo odande - kaže predsednik.

Srbija imanje manje nezaposlenih, nego što ih ima oko 20 zemalja EU, dodao je on.

Samo Litvanija i Finska su malo ispred nas po BDP-u, kaže Vučić, i dodaje da sve zemlje iz regiona, osim nas, nemaju predviđanja za rast BDP-a u narednom periodu. Kaže da imamo rast u rudarstvu i elektroprivredi, ali da nas čeka jačanje građevinarstva.

- Od podizanja BDP-a nam zavisi povećanje i plata i penzija. Mada su penzioneri, kao što sam već rekao, sigurni. Očekujem da nezaposlenost bude ispod 7,5 odsto - dodaje predsednik.

- Ako sve bude išlo ovim tempom, prvi put u istoriji ćemo do kraja 3. ili 4. kvartala sledeće godine po ukupnoj stopi BDP-a preteći Hrvatsku - kaže on.

Video: Vučić: Nemačke kompanije zapošljavaju skoro 65.000 ljudi u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    Nije pošteno da se svim penzionerima poveća isti procenat,trebalo bi onima sa najnižim penzijama dati malo više,nisu svi koji su imali visoke plate imali zasluženo toliko,prosto,upala je mnogima sekira u med a nisu bili bogzna kakvi stručnjaci. Znam mnogo takvih,nažalost.

  • Aleksa

    Gospodo staste se okomili na penzionere onisu vas izdrzavali i skolovali dok su radili namojte kukati valjda cete i vi doziveti penziju i duboku starost. ALEKSA.

  • Margit

    Ma lepo, ali vratiti nam ono oduzeto, nama rec hvala penzionerima nije dovoljno, pomogli smo kad je trebalo, sada kad imate vratite nam onako na rate kako ste i oduzimali. Vratite nam i tu razliku sto nam i dalje uzimate jer niste poravnjali. Ali vasi glasaci, vecina je sa penzijama ispod 27,000 a to sto imaju zemlju, pa kuce i ostalo nije nikog briga, udri po nama koji kao imamo. Pa dokle bre.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke