• 0
 ≫ 

Ponuda od 2,6 milijardi dolara: Gigant se udružuje s mladom kompanijom u borbi protiv alergija

 ≫ 

Nestle nudi 34,50 dolara po akciji inovativnoj firmi iz Kalifornije

  • 0
kikiriki, orašasti plodovi

Alergija na kikiriki je druga najučestalija na svetu, kada govorimo o hrani / Foto: Pixabay

Nestle nudi 34,50 dolara po deonici u kešu, za preostalih 74,4 odsto vlasničkog udela u kompaniji "Aimmune Therapeutics", koja traži rešenja za alergijske reakcije, a pre svega proučava kikiriki i orašaste plodove.

Ta biofarmaceutska kompanija, osnovana u Kaliforniji, donosi inovativna tretmanska rešenja za ljude koji su skloni alergijama na hranu, prenosi Rojters, i navodi da ova Nestle-ova ponudi vredi oko 2,6 milijardi dolara, uključujući 473 miliona dolara koje je Nestle već uložio u "Aimmune Therapeutics".

Inače, ova kompanija je relativno nova. Osnovana je 2011. godine u Brizbejnu (SAD), dok vodeći švajcarski prehrambeni gigant postoji od 1866. godine. Mereno prihodima i drugim metrikama - Nestle je najveća svetska prehrambena sila.

Konkretno u Americi, oko 0,6 odsto ljudi je alergično na kikiriki. Kod dece, alergija na ovu namirnicu je druga najučestalija na globalnom nivou, kada pričamo o hrani. Kako se preciznije navodi, pogađa jedno od pedesetoro dece, i jednu odraslu osobu na svakih 200.

Video: Lučić: Telekom će po projekcijama 2023. vredeti 4 milijarde evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>