• 1

Kina ne prepušta Trampu moć tako lako: Ništa od prodaje TikTok-a Majkrosoftu?

Vlada Kine je revidirala listu tehnologija koje se ne smeju izvoziti, a na spisku je kompanija "BajtDens", u čijem je vlasništvu popularna aplikacija za deljenje kratkih video zapisa

  • 1
TikTok TikTok je trenutno jedna od najpopularnijih aplikacija / Foto: Unsplash

Američko-kineske tenzije su sve izraženije, a nakon što je Tramp odlučio da sabotira rad aplikacije TikTok u SAD, i da kazni one koji otvaraju radna mesta van zemlje, sada i Kina uzvraća udarac?

Naime, danima se spekuliše o tome da je Majkrosoft siguran kupac popularne aplikacije, čak i da se udružio s Volmartom na tom putu, ali je Kina izgleda uspela da jednim potezom "pomrsi konce".

Rojters navodi da je Vlada Kine revidirala listu tehnologija koje se ne smeju izvoziti, to jest za koje je potrebna dozvola za izvoz.

Na toj listi se, kao što već pretpostavljate, nalazi kompanija "BajtDens", u čijem je vlasništvu TikTok.

Vlada je tako praktično zabranila prodaju američke podružnice TikToka, jer nije dobijena njihova dozvola. Dakle, "BajtDens" sada prvo mora da zatraži zvanično odobrenje za prodaju.

Taj postupak, međutim, nije ni brz ni jednostavn, može da potraje do 30 dana. Ukratko, to znači da kineska kompanija ne može da ispoštuje prethodno utvrđen rok za prodaju, a to je 15. septembar.

Advokati aplikacije TikTok su najavili da će detaljno proučiti odluku koju je donela Vlada Kine. Šta će dalje biti sa TikTokom u SAD, ostaje da se vidi...

Video: Najluđi mladi bračni par na svetu: Svadbeno fotografisanje obavili na auto-putu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>