• 0

Italijanski gigant dominira i na polju zelene energije: Gradi farmu vetroelektrana za 600 miliona €

Saipem je dogovorio izgradnju 56 vetroturbina na moru

  • 0
Wind power station, vetrenjače za proizvodnju struje Foto: Pixabay

Italijanska kompanija Saipem potpisala je sporazum o izgradnji farme vetroelektrana na severnom Jadranu, kapaciteta 450 megavata (MW), saopšteno je iz ove energetske grupacije, sa sedištem u Milanu.

Kako prenosi Autopress, Saipem je dogovorio izgradnju 56 vetroturbina na moru, na dve lokacije. Obe su blizu grada Ravena. Dogovor je sklopljen sa proizvođačima energije iz obnovljivih izvora, a to su AGNES i QINT’X.

Kako je rekao Mauro Piasere iz sektora XSIGHT, ova kompanija planira da započne sličan projekat i na Siciliji i Sardiniji. Kako se dalje ocenjuje, vrednost projekta bi mogla da dosegne 600 miliona evra.

Saipem je, inače, tržišni lider u sektoru istraživanja i gradnje ispod mora, a u poslednje vreme se sve više fokusira na projekte vezane za vetroelektrane na moru. Tako širi svoje poslovanje, kako bi izašao u susret klijentima koji se okreću zelenoj politici.

Prošle godine, Saipem je potpisao sporazum sa firmom "Plambeck Emirates" iz Abu Dabija, o gradnji plutajuće farme vetroelektrana u teritorijalnim vodama Saudijske Arabije.

Video: Spasavanje kita iz ribarske mreže: Humanost na delu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>