• 22

Jedna od najboljih vesti iz Amerike za Srbiju: Stiže li to na Balkan Trampov "put svile"?

, Telegraf Biznis

"Stahovito važna vest koja bi dodatno podigla odnose između Srbije i SAD"

  • 22

Američka Međunarodna razvojna finansijska korporacija (DFC) vodi pregovore da otvori kancelariju u Beorgadu, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obraćajući se iz Vašingtona.

Kako je istakao, to bi bio veliki signal za dolazak američkih i drugih investitora u našu zemlju.

- To bi bio strašan signal za sve američke investitore, a posebno za naše ljude koji ovde žive, u SAD, da dođu u Beogradu i Srbiju - rekao je Vučić.

Kaže da misli da DFC, ukoliko bi se to dogodilo, nigde drugde na Balkanu ne bi imao svoju kancelariju, osim u Beogradu.

To bi bio, ističe, veliki signal i za naše ljude da je Srbija dobro mesto, dodao je on.

- Ali, ne mogu to još da vam potvrdim, to nije još sasvim dogovoreno, ali to je izvanredna vest i za sve tri važne rejting agencije: S&P, Mudis i Fič. Stahovito važna vest koja bi dodatno podigla odnose između Srbije i SAD, jer postajemo tako mnogo interesantniji za američko tržište kapitala i za njihove biznismene -

Ali, sačekaćemo do sutra, dodao je Vučić.

Reč je o organizaciji koja ima budžet od, kako se pretpostavlja, 60 milijardi evra.

Tu korporaciju formirao je lično predsednik SAD, a zamišljena je kao pandan kineskom projektu "Novi put svile".

Pritisak je ogroman, dvadestak ljudi učestvuje u razgovorima, ne samo Albanaca, a na svaku našu rečenicu reaguju agresivno protiv nas - rekao je Siniša Mali u pauzi sastanka

Sastanak u Beloj kući je završen, a u obraćanju za domaće medije, predsednik Srbije rekao je kako su razgovori tekli, kao i kako je izgledao zahtev koji je stavljen pred Beograd.

- Nijedan papir za nas nije lak, ali je taj bio izuzetno težak. Priznanje nije nikakva novost, rekao sam da mi to ne možemo da prihvatimo, sada te odredbe više nema - izjavio je on.  Opširnije u našem BLOGU UŽIVO.

Iako je specijalni savetnik američkog predsednika Ričard Grenel rekao da će u četvrtak u Vašingtonu „na stolu“ biti samo ekonomska pitanja, nije isključio mogućnost da se u nastavku u razgovorima otvore i druga, politička, pitanja

Video: Mali o pregovorima u Vašingtonu: Traže nam priznanje Kosova

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    Tramp poslao na Balkan svilen konac joj mamice.Aleksandar

  • Mali

    Mož da bidne, ali nikad.

  • BralE

    „To je fantastična vijest, ali van to još ne mogu potvrditi.“ „To će biti jedina kancelarija na balkanu, ali ne znam hoće li je uopšte otvoriti.“ Šta priča on!? Ili što bi rekli ameri: Wtf!!!??? :)

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke