Baka (96) sve u Srbiji plaća online: Zašto smo onda još daleko od kešles društva?

Da li se vama čini da je Srbija i dalje dominantno analogna?

Komentari

 • Stara skola

  Sto se tice raznih nacina placanja podrzavam sve. Svako ima svoje potrebe i odgovara mu odredjen sistem. Ali ici na ukidanje kesha to je definitivno steta za gradjane. Za drzavu i banke najveca bitka i pobeda u istoriji. Potpuna kontrola toka novca i 100% naplata poreza i provizija. Ali nije drzava ta kao ni banka da odredjuje sta ce biti nametnuto ljudima. Nemaju pravo da ukidaju iako zele da legitimno naprave takav sistem koji njima samo odgovara.

  1
  0

  Podelite komentar

 • Yoca

  U zemlji u kojoj se dobije više robije za pljačku banke nego za silovanje deteta, jasno je da banka uvek dobija na ovaj ili onaj način

  2
  0

  Podelite komentar

 • koja

  Poklonik sam plaćanja karticama i ebankingom, ali kakvu sam danas prevaru otkrio sasvim slučajno... Pre 5 dana overavam ugovor kod notara, njegovih skoro 28.000 uplaćujem na uplatnom mestu odmah ispred njegove kancelarije. Uplatno mesto kulturno, moguće je plaćanje karticom što ja i koristim. Naravno uplatno mesto uzima svojih tristotinak dinara provizije, ali danas otkrivam da mi je sa računa skinuto još 560 dinara provizije za "podizanje" tih 28.000 dinara sa nekog bankomata. Prevara par ekselans. Drugo je pitanje zašto notar ne forsira ebanking, vrv da bi odmah imao potvrdu o plaćanju, da se ne čeka kliring koji bi prema predanjima trebao da bude trenutni ili šta ti ja znam. A vrhunac mu je da kada donesem potvrdu o plaćanju, dobijem od notara fiskalni račun!!! A ne uzima keš.. Lud, zbunjen, nenormalan...

  7
  0

  Podelite komentar

  • Vesna P.

   @koja

   300 dinara provizija, zatim jos 560, sto je ukupno 860 dinara. Hvala lepo, placacu gotovinom, za mene je to veliki novac, koji cu radije uplatiti za lecenje nekog deteta, nego sto cu dozvoliti da bude elektronski "pojeden".

   3
   1

   Podelite komentar

  • Stefan

   @koja

   Kada koristis bankomat od banke koja nije tvoja, naplatice ti se provizija za podizanje.

   1
   1

   Podelite komentar

 • 5544

  Zato sto je ona jedna OD,nisu svi zainteresovani,niti tako obrazovani,mnogi nemaju hleba da jedu,a kamoli da priuste Komp.i sl.Treba se i malo zainteresovati,a najvise se ide precicom,najlaksim putem...koliko ih ima sto prst stavljaju umesto potpisa..a ima ih verujte!

  8
  0

  Podelite komentar

 • Maki2

  Dalekoooo smo. Kad uzimate aparat, sve je sjajno i bajno. Provizija je 1,5-1,8% zavisi od kartice. A onda vas lupi realnost. Za transakcije do 400 din fiksna provizija je 8 din. I, sad, neko izvadi karticu za 40 din...provizija 20%. Zato kiosci i nemaju aparate. Svi u pravu. Kupci kažu kartica je važeće platno sredstvo, mali trgovci ne žele da rade za banku. Zato se nemojte ljutiti kad odbijaju karticu za male iznose. Takođe, banka kaže da nema mesečne naknade ako ostvarite promet od 150000. Trgovac se potrudi pa mu opet skinu dodatnih 1000-2000. Samo banke na dobitku. Toliko.

  19
  0

  Podelite komentar

 • 1111

  Placanjem karticom je pomaganje vladarima iz senke da josh boljr kreiraju vash profil. Vashe navike, potrebe i interese. Mesta gde se nalazite i gde idete. Naj bolje je ukoliko je moguce gotovinom placati.

  36
  20

  Podelite komentar

  • Sweiz

   @1111

   Tacno tako.Slusam Svajcarce kako pricaju,sada posle korona napada,kako iz inata nece da placaju karticama,vec uporno sa novcem.Ako oni ovako govore,onda se nesto debelo kuva.U Nemackoj svake subote protesti.Ali dok narod shvati i otvori oci,bice kasno,nazalost.

   11
   3

   Podelite komentar

 • Zoki

  I sta kad padne sistem....pa na kasi kazu primamo samo kes,hakera brdo......modernizacija ne mora da znaci da je uvek dobro......

  28
  4

  Podelite komentar

 • Oki

  Pa verovatno zato sto nemamo kesa na racunima, a nbs ne radi u korist gradjana vec banaka....

  21
  3

  Podelite komentar

Google preporuke