• 4

Zemlja u kojoj je sunce počelo da "zalazi": Japan beleži privredni pad 28%

Japan je već ušao u recesiju u prvom tromesečju ove godine

  • 4
Turizmu preti pad od 70 odsto

Japan / Foto: Pixabay

Privredni pad Japana u drugom kvartalu 2020. veći je nego što je prvobitno procenjeno, prema danas objavljenim konačnim pokazateljima.

Japanska Vlada je saopštila da je zbog pandemije korona virusa, prema desezoniranim podacima, bruto domaći proizvod realno pao za 28,1 procenat u tromesečju april-jun na godišnjem nivou, što je gore od prošlomesečne preliminarne procene o padu od 27,8 posto.

U odnosu na prvi kavrtal 2020, japanska ekonomija je pala za 7,9 odsto u drugom tromesečju, a ne 7,8 procenata kako je prvobitno procenjeno.

Prethodni najveći privredni pad, od 17,8 posto, zabeležen je u prvom kvartalu 2009. godine tokom globalne finansijske krize, tako da ovaj najnoviji predstavlja najgori pad od Drugog svetskog rata naovamo.

Japan je već ušao u recesiju u prvom tromesečju ove godine, kada je privreda potonula za 2,3 procenta na godišnjem nivou, nakon pada od 7,0 posto u poslednjem kvartalu prošle godine.

Video: Prevara za minimum 50 evra: Prodavci u rakove natrpali eksere da im dodaju na težini

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mimi

    Za razliku od ovih ovde pajaca, japanci to objavljuju tacno i posteno.

  • As

    Mislim da trebaju poslati nosače aviona na Ameriku !!!

  • FANTOM

    Da, svima sunce zalazi i pada tama samo kod nas sija u svoj svojoj moći da prosto ostajemo slepi da ne vidimo koliko nam dobro ide.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke