Restorani brze hrane redizajniraju svoje objekte zbog korone. Ovako će izgledati ubuduće
Pandemija korona virusa podstiče sve veći broj lanaca restorana u Americi, pa i širom sveta, da grade objekte novog dizajna, tako da budu bezbedni.
Zabrinutost zbog virusa, restriktivne blokade i prekidi svakodnevnih rutina drastično su promenili ponašanje potrošača ove godine. Neki kupci su preuzeli aplikacije za lako naručivanje hrane iz restorana, dok su drugi počeli intenzivnije da koriste drajv uslugu - zabeležen je skok ove vrste usluge od 26 odsto u aprilu, maju i junu.
Mnoge kompanije su već uvele nove koncepte rada, sa fokusom na pogodnost. Na primer, Starbaks će ove i 2021. godine sagraditi više mobilnih kafića nego što je to bio plan pre krize. Drugi preduzimaju drastičniji korak i uvode potpuno nove, redizajnirane objekte.
Taco Bell će izgledati ovako, a odlikuje se dvostrukom saobraćajnom trakom i parking mestima predviđenim za beskontaktno preuzimanje hrane. U drugom kvartalu godine, ovaj lanac restorana je opslužio dodatnih 4,8 miliona automobila, u poređenju sa 2019, samo zbog proširenja traka, iako je prodaja opala za 8 odsto.
Novi "Go Mobile" dizajn imaće police unutar objekta za polaganje onlajn porudžbina. Veličina trpezarije će se razlikovati u zavisnosti od tržišta. Kuhinje će biti opremljene tehnologijom koja radnicima pruža najbrži način da izvrše porudžbinu, a kupci će moći lakše da pokupe hranu.
Taco Bell is where the heart is. 💜A post shared by Taco Bell (@tacobell) onView this post on Instagram
Shake Shack će izgledati ovako, a kompanija je početkom maja predstavila svoje nove Shack Track restorane. Aktuelni format uključuje "drive-up" i "walk-up" prozore koji će biti rezervisani za preuzimanje digitalnih porudžbina.
Za kupce koji traže beskontaktno iskustvo, preuzimanje "s ivičnjaka" postaće trajna karakteristika. Najmanje osam lokacija dobiće novi dizajn do kraja godine. Shake Shack takođe gradi svoju prvu traku za kretanje vozila, koja će biti lansirana 2021. godine i omogućiti kupcima da naruče na licu mesta.
We’re continuously evolving our safety standards to keep you + our team safe - whether you’re dining in-Shack, picking up, or getting the goods delivered. Watch to see some of the ways our team has ramped up safety protocols + scope the link in our bio to learn more. #shakeshackA post shared by SHAKE SHACK (@shakeshack) onView this post on Instagram
Burger King će izgledati ovako, a američki lanac restorana je pre nekoliko dana predstavio dva nova dizajna koji zahtevaju oko 60% manje kvadratnih metara od tradicionalnog objekta Burger Kinga.
Dvospratni dizajn "Next Level" uključuje do tri vozne trake do lokacija, sa jednom trakom posebno za vozače koji dostavljaju. Njegova kuhinja i unutrašnji prostor za sedenje su iznad voznih traka, u dizajnerskoj meri koja štedi prostor.
Takođe, novi koncept uključuje prolaz za porudžbine za poneti i parking mesta predviđena za preuzimanje hrane "s ivičnjaka". Kompanija iz Majamija je predstavila i drugi dizajn.
how to not cry over sliced onions: fry them.A post shared by Burger King (@burgerking) onView this post on Instagram
Dizajn "Your Way" sadrži samo dve vozne trake i otvorenu terasu za ručavanje u prostoriji. Kupci takođe mogu parkirati svoje automobile ispod nadstrešnica na solarni pogon, a hrana stiže pravo do njihovih kola nakon skeniranja QR koda na parking mestu i naručivanja preko mobilne aplikacije Burger Kinga.
Video: Prevara za minimum 50 evra: Prodavci u rakove natrpali eksere da im dodaju na težini
(Telegraf Biznis)
Video: Ovako do detalja izgleda rušenje nekada čuvenog hotela: Zbogom Jugoslavijo
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.