• 0

Uvek je dobra ideja obratiti se Bezosu: Najbogatiji Indijac ima primamljivu ponudu za Amazon

"Reliance Industries Ltd." je, inače, prva indijska kompanija koja je nadmašila 200 milijardi dolara tržišne vrednosti

  • 0
Mukesh Ambani, Jeff Bezos, Džef Bezos Mukeš Ambani / Foto: Profimedia/AFP

Kompanija iz Indije "Reliance Industries Ltd." (RIL), na čijem čelu je najbogatiji čovek te zemlje, Mukeš Ambani, nudi onlajn trgovcu Amazon da kupi udeo u njenom ogranku trgovine na malo, za oko 20 milijardi USD.

Kako dalje prenosi Blumberg, indijski konglomerat koji operiše u raznim oblastima: od nafte do telekomunikacija, i koji je ove godine već prikupio 20 milijardi dolara od investitora (Fejsbuk, Gugl), sada želi da proda imperiji Džefa Bezosa do čak 40 odsto udela u maloprodaji.

Jedan od najimućnijih ljudi u Aziji fokusirao se na sektor e-trgovine na malo, nakon što je RIL za nepune četiri godine uspeo da se nametne kao lider u svetu telekomunikacija u Indiji. Amazon je vodio pregovore s ovom imperijom - o ulaganju u njeno poslovanje, ali konačna odluka još nije pala.

Ne zna se šta je tačno razlog tome, ali je evidentno da je Amazon sada ponajviše usmerio fokus na britansko tržište. RIL ima oko 12.000 prodavnica sa raznovrsnom ponudom proizvoda, a u avgustu je preuzeo maloprodajnu podružnicu rivala "Future Group", osnovanog 2013. godine.

Ambani, ipak, nema nameru da stane. Juče je njegova kompanija najavila ulaganje od milijardu dolara, koje dolazi od "Silver Lake Partners". Akcije RIL-a su porasle za 6,2%, a on je postao prva indijska kompanija na berzi koja je premašila 200 mlrd dolara tržišne kapitalizacije.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>