• 0

Nikola optužen za lažiranje u poslovanju, prete mu dokazima: Akcije odmah pale 14 odsto

Oglasio se i osnivač kompanije, Trevor Milton, i postavio pitanje: Da li vam ovo izgleda lažno?

  • 0
Nikola Motors

Nikola Motors / Foto: Printskrin Youtube/ Electrified

Deonice kompanije "Nikola Motors" u ​​petak su se srušile za više od 14%, nakon što je kompanija za električna vozila negirala navode o prevarama, iznete u izveštaju kompanije za kratku prodaju "Hindenburg Research".

Nikola je rekao da razmatra pravne mogućnosti, u saradnji sa firmom "Kirkland & Ellis", i da planira da Komisiji za bezbednost i razmenu donese dokumente kako bi osporio izveštaj. Finansijski direktor kompanije, Kim Brejdi, rekao je da će Nikola sledeće nedelje izaći sa odgovorom.

Optužbe dolaze nekoliko dana nakon što je "General Motors" rekao da preuzima 11% udela u Nikoli i da će svoj električni pikap kamion Badger proizvesti do kraja 2022. godine. GM akcije su porasle 1% do kraja dana juče, na 30,46 USD. Akcije Nikole završile su dan na 32,13 dolara, dovodeći time svoju tržišnu kapitalizaciju na 11,6 milijardi dolara, nakon pada od 14,5%. Cena akcije je i dalje ove godine porasla više od 210%.

"Hindenburg Research" je optužio Nikolinog osnivača, Trevora Miltona, da je davao lažne izjave o tehnologiji kompanije kako bi se razvijao i udruživao sa vrhunskim proizvođačima automobila.

Kompanija koja se spori s Nikolom navodi da ima dokaze, uključujući snimke telefonskih poziva i tekstualne poruke koje sadrže lažne izjave, kao i da je inovativni proizvođač e-vozila inscenirao video snimak na kojem se vidi kamion koji je funkcionalan.

Oglasio se i Milton na Tviteru, sa pitanjem: Da li ovo izgleda lažno?

 

 

Video: Ovo je 6 najboljih poslova za vas ako ste lenji, a inteligentni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>