• 0

Neverovatan obrt: Modni gigant beleži neočekivani profit, otvorene skoro sve prodavnice

H&M je švedska multinacionalna kompanija, osnovana davne 1947. godine

  • 0
h&m prodavnica

Foto: Shutterstock

Švedski "Hennes & Mauritz AB" (H&M) izvestio je danas da je njegov oporavak od pada u maloprodaji zbog pandemije - bolji nego što se očekivalo, a preliminarni rezultati pokazuju dobit pre oporezivanja od približno 2 milijarde švedskih kruna (228 miliona dolara) u trećem fiskalnom kvartalu.

Iz modne kompanije, koja posluje širom sveta, kažu da su dobro pripremljene kolekcije, brze i odlučne akcije u vezi s kovidom-19, prodaja po punoj ceni i stroga kontrola troškova, sveukupno pomogli da H&M ostvari profit, zaključno sa 31. avgustom.

H&M u drugom kvartalu tekuće godine beleži gubitak od 6,48 milijardi švedskih kruna, dok je modni div u trećem kvartalu prošle godine ostavrio profit od 5,01 milijardi kruna. Prodaja je pala za 19% od aprila do juna, na 50,87 milijardi švedskih kruna, u poređenju sa 51,53 milijarde švedskih kruna, koliko su predviđali analitičari.

Prodaja u lokalnim valutama opala je za 16% na godišnjem nivou. H&M je rekao da je početkom drugog tromesečja približno 900 od njegovih više od 5.000 prodavnica bilo privremeno zatvoreno, ali da je već krajem tog perioda privremeno bilo zatvoreno nešto iznad 200 prodavnica.

Konačni rezultati za treći kvartal biće objavljeni 1. oktobra, dodaje se u informaciji.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari