• 6
 ≫ 

Beograd se obračunava sa nesavesnim vlasnicima kafića i restorana: Dupla inspekcija, drakonske kazne

 ≫ 

Vikendom oko 100 objekata pod kontrolom

  • 6
Restoran, večera

Foto: Pixabay

Kontrola rada ugostiteljskih objekata u Beogradu biće pojačana u narednom periodu, a timovi sanitarnih inspekcijskih službi i komunalne policije biće duplirani, dogovoreno je danas na sednici Gradskog kriznog štaba i iznet podatak da je u poslednjih mesec dana vikendom izrečeno između sedam i 10 kazni zbog nesprovođenja propisanih mera.

Gradonačelnik Zoran Radojičih kaže da se vikendom nadzire oko 100 ugostiteljskih objekata na teritoriji Beograda, ali da će u narednom periodu broj inspekcijskih timova koji kontrolišu rad ugostiteljskih objekata i trgovinskih lanaca biti dvostruko veći.

On je rekao da se kazne uglavnom propisuju jer je u baštama kafića i restorana veća grupa ljudi na nedovoljnoj udaljenosti.

- Uglavnom je objašnjenje da je to jedna porodica...Ali, postoji rizik da se prekrši pravilo. Odgovornost je i na vlasnicima objekata da vode računa i ne puštaju u bašte i restorane više gostiju od predviđenog broja - kazao je Radojičić posle sednice Kriznog štaba.

Dodao je da je cilj da se pojačanim nadzorom ugostiteljskih i trgovinskih objekata još jednom skrene pažnja na to koliko je važno da se održi trenutna situacija postignuta primenom svih propisanih mera.

Podsetio je da  epidemiolozi definišu procedure, i u skladu sa tim se i ponašamo.

Video: Otkrivamo koje su sve muke grčkih hotelijera u letnjoj sezoni 2020.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    15. septembar 2020 | 14:52

    Mene interesuje kako arsin nije prema svima isto,znaci u zadruzi sve moze ,bez maske i socijalno priblizavanje,da li je zadruga sigurno mesto ako jeste ajmo svi u zadrugu 😉

  • Tina

    15. septembar 2020 | 15:18

    Ne obracunava se Beograd nego vlast. Kako misle da ugostitelji isplate dazbine i plate radnicima ako im toliko sve ogranicavaju? Pa zatvorite sve, zabranite ljudima da jedu i piju, posto nam ogranicavate da disemo. Za vlast i glavonje ce biti jos za neko vreme.

  • Ivan

    15. septembar 2020 | 14:46

    Pa ispada da treba da se svadjaju sad konobari sa gostima...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>