• 1

Usvojen ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora: Biće manje teretnih vozila na potezu

Ministarka Zorana Mihajlović navodi da je izgradnja Fruškogorskog koridora važna kako bi se nadovezao na deonicu Ruma-Šabac-Loznica

  • 1
građevina, građevinci, put

Foto: Pixabay

- Komercijalni ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora s kineskom kompanijom CRBC, vredan 606 miliona evra, usvojen je na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije - izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je podsetila da je Srbija pre mesec dana dobila odobrenje kineske Eksim banke, odnosno kineskog ministarstva, da je odobren kredit za finansiranje Fruškogorskog koridora.

- Sve nadalje su sada tehničke stvari… Mi ćemo do kraja godine završiti projektno-tehničku dokumentaciju i verujem da ćemo do kraja 2021. konačno moći da počnemo radove na Fruškogorskom koridoru - rekla je Mihajlovićeva. Ističe da će početak radova zavisiti i od usklađivanja sa sredstvima iz budžeta, jer deo avansa, podseća, daje Vlada Srbije, a drugi deo ide iz kredita.

Ministarka navodi da je izgradnja Fruškogorskog koridora važna kako bi se nadovezao na deonicu Ruma-Šabac-Loznica. Fruškogorski koridor deo je putnog pravca Novi Sad - Ruma - Šabac - Loznica - granica sa Bosnom i Hercegovinom, koji spaja Srbiju sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i širim okruženjem.

Koridor će povezati i tri opštine - Novi Sad, Irig i Rumu, a rešiće problem prolazaka teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig.

Video: Čadež o pregovorima u Vašingtonu: Dali smo dobre ekonomske predloge

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    16. septembar 2020 | 14:20

    Ukoliko pod hitno ne počne izgradnja ovog koridora, prelepa Fruška Gora će postati žrtva "prosperiteta" i hiljadaže kamiona, šlepera i putničkih vozila, uz prećutnu saglasnost svih dosadašnjih vlasti.Napadnuta je stambenom izgradnjom onih koji su svoj nekadašnji rodni kraj pokušali da nadomeste sa njom i njenom lepotom, unakazili njene obronke, misleći samo na sebe.Neki su je sačuvali kroz vekove, neki je uništili za nekoliko decenija.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>