• 1
 ≫ 

Tramp širi mir pred izbore: Obećava Aljasci da će uraditi sve što je u njenom interesu

 ≫ 

Američki predsednik je napisao na Tviteru da u procesu zvanom "Pebble Mine Review" neće biti upliva politike, i to je naglasio velikim slovima

  • 1
Donald Tramp

Donald Tramp / Foto: Tanjug/AP

Demokrate, uključujući predsedničkog kandidata Džoa Bajdena i aktiviste zelenih, u avgustu su kritikovali odluku SAD da odobri bušenje nafte na Aljasci, što smatraju predajom pred naftnim lobijem.

Rojters je tada pisao da je ovom odlukom utaban put za davanje višedecenijskog zakupa zemljišta u području iskonski netaknute prirode, uoči potencijalne promene na funkciji šefa države na predstojećim američkim predsedničkim izborima koji se održavaju 3. novembra ove godine.

Program bušenja odnosi se na priobalnu oblast površine oko 70.000 kvadratnih kilometra, što odgovara veličini Irske, duž Arktičkog okeana u najvećem prirodnom zaštićenom području SAD, staništu polarnih medveda i irvasa.

Ipak, Donald Tramp se danas oglasio na Tviteru, s jasnom i pozitivnom porukom, pred izbore koji su sve bliži. Poručio je: "Ne brini, predivna i lepa Aljasko".

Američki predsednik je dodao da u procesu zvanom "Pebble Mine Review" neće biti upliva politike, i to je naglasio velikim slovima. Kaže i da će uraditi sve što je u interesu Aljaske i SAD.

 

Video: Tramp: Istorijski dan za Srbiju i Kosovo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>