• 0
 ≫ 

"Bratoljub" spaja od marta: Sporazum i za popravku 11 mostova , kao i granični prelaz

 ≫ 

"Regionalno povezivanje uslov razvoja svake države"

  • 0
Zorana Mihajlović, Bratunac

Foto: Tanjug/MGSI / Zoran Petrović

Zajednički granični prelaz i most "Bratoljub" između Ljubovije i Bratunca biće otvoren do kraja marta, najavili su potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović.

Mihajlović i Mitrović su kod mosta "Bratoljub" prethodno potpisali sporazum o održavanju i rekonstrukciji 11 mostova i izgradnji zajedničkog graničnog prelaza između Srbije i BiH.

Mihajlović je posle susreta sa Mitrovićem na mostu na Drini i potpisivanju sporazuma podsetila da je taj most izgrađen još 2017. godine, što je bila obaveza Srbije, kao i da bi BiH trebalo da završi radove na izgradnji zajedničkog graničnog prelaza u martu.

- Tada ćemo imati granični prelaz prve kategorije i građani će moći nesmetano da prolaze - rekla je Mihajlović i istakla da je politika naše države da se narodio povezuju.

Zorana Mihajlović, Bratunac

Foto: Tanjug/MGSI / Zoran Petrović

Mihajlović je naglasila da je regionalno povezivanje uslov razvoja svake države.

Ministar Mitrović je rekao da je Srbija prihvatila tim sporazumom održavanje šest mostova na Drini, a BiH pet mostova, od čega dva na Savi i tri na reci Uvacu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>