• 0

Šta mislite: Ko češće uplaćuje osiguranje pred put i ko više troši na putovanja - muškarci ili žene?

Muškarci obično troše više na putovanja: samo 48% muškaraca su ove godine potrošili na putovanja manje od 5.000 dolara, u poređenju sa 70% žena

  • 0
turista

Foto: Pixabay

Muškarci i žene se razlikuju u mnogim stvarima, pa i u onim koje smatramo "opštim", a tiču se zdravlja, brige o sebi i putovanja. Naime, najnovije istraživanje firme "Berkshire Hathaway Travel Protection" pokazuje su žene opreznije, tj. manje rizikuju kada je reč o planiraju putovanja, dok muškarci automatski češće putuju, pa i češće uplaćuju osiguranje.

Žene, generalno, teže da budu sigurnije kada je u pitanju planiranje putovanja u doba kovida-19, a anketa je sprovedena 15. avgusta i obuhvata 136 putnika. Na primer, dok je blizu 60% ispitanica u anketi reklo da više pere ruke ili koristi sredstvo za dezinfekciju tokom pandemije, to isto je reklo samo 39% muškaraca.

Muškarci su, takođe, više nego dvostruko češće rekli da će rizikovati tokom putovanja (48%), u poređenju sa samo 20% žena. Studija kaže da vesti o izbijanju bolesti ili nasilju verovatno neće uticati na njihove planove za putovanja.

Kada je reč o osiguranju pred putovanje, muškarci su više skloni kupovini polisa, kažu iz kompanije. Više od 46% muškaraca se osiguralo prilikom svih putovanja u 2020, u poređenju sa nešto više od 25% žena. Samo 34,6% muškaraca se nije osiguralo pred put, u poređenju sa 49,5% žena.

Među putnicima oba pola koji su kupili putno osiguranje, samo 24% muškaraca kao razlog navodi strah od izbijanja bolesti, u poređenju sa 38% žena. Glavni razlog koji su žene navodile bilo je pokrivanje troškova kašnjenja i otkazivanja letova, dok su muškarci rekli da putno osiguranje štedi vreme i novac.

Muškarci obično troše više na putovanja: samo 48% muškaraca su ove godine potrošili na putovanja manje od 5.000 dolara, u poređenju sa 70% žena.

Video: Njih dvoje putuju po svetu i gde god bili imaju najbolji pogled iz spavaće sobe

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke