• 0

Evropa odobrila koncentraciju Fortenove i sistema Mercator

2Verujemo da će uskoro uslediti i odobrenje srpske Komisije"

  • 0
Supermarket, prodavnica

Foto: Shutterstock

Evropska komisija odobrila je nameru koncentracije kojom Fortenova grupa stiče kontrolu nad Poslovnim sistemima Mercator - Ljubljana, saopštila je Fortenova grupa.

Kako se navodi, za teritorije Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije prijava je podnešena nadležnim lokalnim regulatornim telima za zaštitu tržišne konkurencije, te su sad sva nacionalna tela, osim Komisije za konkurenciju Republike Srbije, odobrila koncentraciju.

Glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško izjavio je da raduje odluka Evropske komisije da odobri prenos Mercatora sa Agrokora na Fortenova grupu.

- Verujemo da će uskoro uslediti i odobrenje srpske Komisije. Time se otvara put da se prenos Mercatora realizuje do kraja ove godine i da maloprodaja Fortenova grupe od 2021. na tržištu nastupi kao zajednička, regionalna grupacija čije je poslovanje u interesu svih - od zaposlenih preko dobavljača i deoničara do ukupnog privrednog okruženja u nacionalnim državama, ali i na prostoru celog regiona - izjavio je on navodi se u saopštenju.

Predsednik Uprave Mercatora Tomislav Čizmić rekao je da je dobijeno odobrenje izuzetno važan korak u prenosu Mercatora na Fortenova grupu.

- Snažan vlasnik će Mercatoru omogućiti dalji rast i razvoj i podržati strateške projekte Mercatora, uključujući investiciju u novi logistički centar u Ljubljani vrednu 130 miliona evra - rekao je on.

Video: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>