• 33
 ≫ 

Italijani analiziraju Novakovo bogatstvo: "Ima najviše novca, u šta voli da ulaže"?

 ≫ 

Sudeći po dostupnim informacijama, srpski i svetski teniski šampion obožava da kupuje nekretnine i automobile

  • 33
Novak Đoković

Novak Đoković / Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je peti put trijumfovao u Rimu početkom ove nedelje i postavio novi rekord, osvojivši 36. Masters u karijeri.

Đoković je jedan od najuspešnijih tenisera u istoriji tog sporta i jedan od najbogatijih igrača svih vremena. Do sada je u karijeri osvojio 134 miliona dolara samo na osnovu osvojenih nagrada. Njegova neto vrednost, prema grubim podacima, iznosi oko 220 miliona dolara u ovoj godini, piše italijanski portal Tennis Fever.

Na primer, samo u 2019. godini Novak je zaradio 9,1 milion dolara na takmičenjima, više nego bilo koji njegov rival. Forbs mu je posvetio analizu u julu prošle godine, prema kojoj je njegova zarada iznosila 50 miliona dolara, od čega je više od 40 miliona na osnovu sponzorstava (Seiko, Lacoste, Asics, Ultimate Softvare Group, Pežo).

Pored ovih, važan izvor prihoda donosi i njegova knjiga iz 2013. godine "Serviraj za pobedu", gde svetski šampion govori o tome kako je ishrana uticala na njegovu sportsku karijeru. Osim toga, Đoković se posvetio hrani i piću i na drugi način: kroz "ĐOKOlife" keks i energetske pločice, kao i restoran Novak na Novom Beogradu.

Kako potrošiti ovo beskrajno bogatstvo?

 

Pitanje koje se nameće spontano, i koje postavlja i italijanski portal, jeste: Šta će Nole učiniti sa svim ovim novcem? Čini se da je omiljena "razonoda" srpskog šampiona kupovina nekretnina. Đoković je, pored kuće u Monte Karlu, 2017. godine kupio i dva kondominijuma u ​​njujorškom naselju Soho, za 10 miliona dolara.

Ima još tri doma vredna više od 9 miliona dolara (raspon cena njegovih poseda je između 2 i 13 miliona dolara). Automobili su takođe njegova strast, za razliku od jahte koju je 2009. kupio za 2,5 miliona dolara i koja je, čini se, odmah prodata. U Novakovoj floti nalaze se Tesla Model X, kao i razni modeli Audija i Mercedesa.

Moramo dodati ono najvažnije: Novak Đoković i njegova supruga svake godine pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija, u okviru svoje dobrotvorne organizacije.

Video: Najbolji detalji meča Novaka Đokovića u četvrtfinalu Mastersa u Rimu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rile

    26. septembar 2020 | 12:26

    Daj boze da zaradi jos više.Njegov novac njegova stvar.Živ bio Šampione.

  • xxx

    26. septembar 2020 | 13:17

    Koga bre to briga,njegova stvar!!! I dabogda zaradio jos 3 puta roliko,careeeeeeee

  • Ceca

    26. septembar 2020 | 12:16

    Njegov novac i pravo da radi sa njim šta poželi. Trudio se, odricao, trošio svoju snagu, nerve, godine. Nikakvu pomoć nije imao a mnogima pomogao. Drago mi je što ima. I treba da ima.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>