• 10

Alabar: U "Beograd na vodi" biće uloženo 3,5 milijarde dolara, ali nije sve u novcu

"Dogovorili smo da naprave nešto najlepše u ovom delu Evrope"

  • 10
Beograd NA VODI OBILAZAK VUCIC

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik kompanije Igl Hils Muhamed Alabar izjavio je da će u Beograda na vodi biti uloženo ukupno oko 3,5 milijardi dolara. Kako je istakao, sam novac nije najvažniji, jer je daleko važnija sva korist koju će Beograd i Srbija imati od tog projekta.

Alabar je tako odgovorio na pitanje novinara koliko je novca do sada stiglo iz kompanije Igl Hils i da li je zadvoljan dinamikom radova pošto ima kašnjenja.

- Ne radi se ovde samo o novcu, da li je tu 300 milona odvojeno za investicije ili 200 miliona koliko je uloženo u ovaj tržni centar. Tu nije samo reč o radnim mestima koja su otvorena za izgradnju tržnog centra već i koliko će ostati radnih mesta za kasnije - rekao je Alabar.

Alabar navodi da je reč o 1.000 novih radnih mesta, ali i da i o svim koristima koje će vlada i Grad Beograd imati od naplate poreza i drugih prihoda. To je veoma važno za zemlju koja se gradi, naglasio je Alabar i dodao da niko svu tu korist ne može da kupi.

- Ovde će biti uloženo oko 3,5 milijarde dolara. Tačno je da novac pokreće sve, ali mi smo ovde uložili i reputaciju i ugled kako bi ovaj projekat ispao kako treba - napomenuo je Alabar.

Dodaje da posluje u 14 zemalja širom sveta i da zna da je nada daleko važnija. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odgovarajući na to, dodao:

- Alabar je rekao 300 plus 200 miliona, jasno vam je koliko je do sada uloženo, a mora još mnogo da se uloži, Alabar je davao u trenucima krize ogroman i svoj lični novac i ja sam mu na tome zahvalan. Jer, nije hteo da ovo beogradsko gradilište stane ni na jedan trenutak -

Vučić kaže da govori o stotinama miliona dolara i da se sa Alabarom, kada su se prvi prvi put sreli, dogovorili da naprave nešto najlepše u ovom delu Evrope.

- Čini mi se da smo uspeli i uspećemo i to je moj odgovor vama na pitanje, a posebno ću uvek da branim javno - privatna partnerstva i privatnu svojinu, jer je privatna svojina ono što gura zemlju napred i pravi je uspešnom. Ponosan sam na to, posebno kada imate ovakve investitore, nekoga ko je najpoznatiji u svetu - dodao je Vučić.

Video: Vučić: Pored minimalca i penzija, skočiće i plate u javnom sektoru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    29. septembar 2020 | 13:54

    Ako vas ne pohapse pre toga

  • Lord

    29. septembar 2020 | 13:24

    Ovo nema ni kod brace Grim...

  • Др

    29. septembar 2020 | 15:10

    Тек сада је јасно, зашто се опозиција буни! Па, људи, страва лова је у игри, а они не могу да се омасте!!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>