• 0

Milivoje prodaje centar sela po ceni manjeg stana: "Kupac dobija direktorsku fotelju i praznu kasu"

Brezna na obroncima Suvobora, ipak, nije zabit na "kraju sveta"

  • 0
Milivoje Filipović

Selo na obroncima Suvobora / Foto: RINA

Srbiju je pre nekoliko dana obišla vest da jedan čovek prodaje centar srpskog sela na obroncima Suvobora. Milivoje Filipović, povratnik iz Francuske, uložio je svoju ušteđevinu u kupovinu Doma kulture, pošte, prodavnice, sušare u svom rodnom mestu, želeći da opet oživi kraj u kom je odrastao.

Ipak, kako kaže, stigle su ga godine, pa bi taj zadatak poverio nekom mlađem, ko bi imao elana i entuzijazma, ali i novca u džepu da plati sve to.

- Četrdeset hiljada evra je cena po kojoj prodajem sve ovo što sam pre par godina kupio od Zadruge. Planirao sam ovde da napravim salu za velika veselja, ali nemam ja više snage za to. Napustio me je taj preduzetnički duh. Kupac dobija odmah i direktorsku fotelju, ali i praznu kasu. Pa ako je dovoljno sposoban, lako će je napuniti - kaže Milivoje.

Selo Brezna, smešteno na obroncima Suvobora, u netaknutoj prirodi, ima veliki turistički potencijal. Korona virus mnoge je ove godine vratio upravo u ruralna područja, tako da je to još jedan plus za ovo mesto u kom je nekad sve vrvelo od života.

- Ko ume, ovde bi mogao da napravi pravu turističku atrakciju. Dva hektara zemlje idealna su za izgradnju vajata, etno sela, ali i da se posadi voće, ovde sve dobro rađa. Nekada se odavde izvozilo za ceo svet - priča Milivoje.

Iako mnogima deluje kao zabit na kraju sveta, selo Brezna ipak ima i svog keca u rukavu. Izgradnjom puta od Pranjana do Gornjeg Milanovca, centar sela koji je otišao na doboš, biće udaljen samo devet kilometara od auto-puta Miloš Veliki.

Video: Melisa i Zoran iz Engleske se doselili u srpsko selo i osnovali Dobrovoljno vatrogasno društvo

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>