• 17

Nema pljeskavice posle noćnog izlaska: Od danas novo radno vreme restorana brze hrane u zgradama

Svi restorani brze hrane u stambenim zgradama su upozoreni

  • 17
burger

Foto: Pixabay

Danas je stupila na snagu Odluka o zabrani dvadesetčetvoročasovnog radnog vremena restorana brze hrane u stambenim zgradama. Prema ovoj odluci koja je usvojena prošle sedmice na sednici Skupštine grada, restorani brze hrane u stambenim zgradama mogu da rade isto kao kafići i restorani – radnim danima do ponoći, a vikendom do 1 sat posle ponoći.

Do 31. oktobra ovi objekti mogu da rade radnim danima do 1 sat, jer je to mera koju je doneo Grad da bi se pomoglo ugostiteljima.

– Više nije moguće da restorani brze hrane rade čitavu noć. To je doneto zato što su se građani žalili i opravdano govorili da nemaju miran san, a gradska vlast želi da uvede red. Кao što smo uveli red kada je reč o parkiranju, tako ćemo uvesti red po pitanju buke, rešićemo problem pare i mirisa, i svaki put ćemo zaštiti građane kada su u pravu. Nije bilo normalno da se građani skupljaju u zgradama u tri ili četiri ujutru, galame i konzumiraju hranu. Toga nema nigde na svetu –rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za Studio B.

Prema njegovim rečima, juče su svi restorani brze hrane u stambenim zgradama upozoreni, mada su i pre sedam dana znali da odluka stupa na snagu.

– Ovo je još jedna pobeda građana nad onima koji su bahati. Borimo se da svi rade, da svako radno mesto opstane, ali nikada na uštrb građana. Ne možete da imate restoran ili kafić i da maltretirate ljude koji žive u zgradi, već da radite tako da oni žive normalno, a da vi zarađujete – zaključio je Vesić.

Video: Šta je kafa bez ukrasa? Ovako nastaju divni oblici u kafi

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasno

    Prvo se dogovorite sa vašom decom, do koliko sati će belejati pa tada komentarišite.

  • alokiN

    Mi smo svi telad. Čitam i gledam, kažu to nema nigde u svet (kao svi su videli sveta, a u stvari nemaju pojma šta sve ima po svetu) i neke priče tra la la tra la la. Treba pustiti ljude da rade i da zarade za život. Takođe treba poštovati i kućni red i mir. Svi moramo da imamo podjednaku odgovornost. Znači postoje mora da postoje pravila i mora da postoji kompromis. Ako živiš u centru grada ne možeš da očekuješ mir i tišinu od 6h kao na selu, ako hoćeš mir odeš na selo, a ako želiš da živiš u gradu znaš gde živiš, sa druge strane ako si otvorio brzu hranu u lokalu u zgradi i za to dobio dozvolu niko ne bi smeo da te ograničava da radiš ako možeš i 24h jer se od toga plaća porez, kirija, plate zaposlenih, državni službenici... ali sve to mora da bude uz poštovanje kućnog reda i mira. Utišavanjem muzike u 23h, zatvaranjem u 24h, uključivanjem dostave hrane umesto šalterske prodaje itd itd... Kompromis mora da postoji. Ali pošto smo telad najlakše je uskratiti ljudima slobodu bilo koje vrste...

  • Majak

    A fast food lokali i kafici koji su pored ili preko puta stambene zgrade??

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke