Štede 5.000 dinara: Kako su u ovom gradu u Srbiji smanjili račune za grejanje?

Stara cena je iznosila 5,09, a nova je 4,59 dinara bez PDV-a

Komentari

 • Ing zoran Vukov

  Problem nezakonite naplate daljinskog grejanja je nasleđen od prethodne Vlasti, kada je Oktobra 2000 god vlast osvojena od strane opozicije, gde je Zoran Đinđić nastupio sa sloganom POŠTENO u nameri da izvrši reforme, pa i u naplati komunalnih usluga. Bez izvršene lustracije kadrova, koji su nastavili da donose neispravne cenovnike i Odluke o cenama toplotne energije na nivou grada, nastavljeno je da se nezakonito ove usluge naplaćuju, jer je u pitanju bio ogroman novac nezakonito stečen. Donošenjem ODLUKE O CENAMA TOPLOTNE ENERGIJE Sl.list grada Beograda br 23- 698, od 30 Oktobra 2000 god ( nije postavljen na sajtu Sl. lista grada Beograda),gde se naplaćivalo sa 6 din/m2 mes x 12 mes=72 din/m2 god, ako podelimo sa prodajnom cenom od 0,19 din/kwh = 378,9473 kwh/m2 god , što je u odnosu na stvarnu količinu isporučenih kwh od 91,428 kwh/m2 god (iskustvena količina tada) više za 4,144 puta od stvarno isporučenih kwh. Usledio je konflikt između prethodne SPS vlasti i nove demokratske vlasti, pa je 31Januara 2002 u BR.1/2002 doneta nova ODLUKA O CENAMA TOPLOTNE ENERGIJE koja takođe nije bila postavljena u Službenom listu grada Beograda. Kako je bilo neophodno da se ova ODLUKA ne sprovede, izvršen je prvo neuspešni pokušaj atentata na premijera kod hale Limes , a pre završetka grejne sezone (i obračuna između kupljenih i isporučenih kwh)12.Marta 2003 god mučki je streljan ispred zatvorenih vrata onemogućavajući ulazak u zgradu i bez rada video nadzora (sa ciljim da se spreči

 • Ing Zoran Vukov

  primena ODLUKE O CENAMA TOPLOTNE ENERGIJE kao i OBRAČUN IZMEĐU KUPLJENIH I ISPORUČENIH kwh koji su faktirisani sa DVOJNOM CENOM od 20 [din/m2 mesečno] što godišnje iznosi x12 meseci = 240 din/m2 god a što je u odnosu na ispravnu cenu od 64 [din/m2god] više 3,75 puta. Jasno je da je postojala rešenost da se POŠTENA NAPLATA GREJANJA nikada ne ostvari, pa ni sada posle skoro 17 god od ubistva premijera Zorana Đinđića. Krijući ne postavljanjem SL. lista grada Beograda br 1/2002 gde su ove ODLUKE ,a kasnije ponovno su falsifikovani unatrag svi brojevi do broja 34/2010 naknadnim ispravkama kako bi se dvojna cena [din/m2 mesečno] kojom se naplaćivalo grejanje nezakonito a sa željom da se nezakonito formirana cena sa višestruko većom količinom kwh prikaže kao ispravna, i spreči da korisnici konačno plaćaju stvarnu OBAVEZU, a ne i prikriveni REKET (drugi skriveni porez na imovinu stana, koji se već plaća po REŠENJU.

 • Ing Zoran Vukov

  Informacije koje Toplane plasiraju štampi nisu tačne jer one nazakonito fakturišu grejanje u celoj Srbiji i to građani nisu u stanju da shvate jer nikada nisu sami izvršili kontrolu koliko kwh godišnje kupe kwh i koliko je toplana godišnje isporučila tokom grejnog perioda. Isto tako prodajna cena kwh (što je predmet prodaje i kupuvine od strane korisnika NEMOŽE SE DELITI i NAPLAĆIVATI DEO (FIKSNI) tokom 12 meseci a VARIJABILNI DEO se naplaćuje tokom grejnog perioda. OVO je prevara pa više informacija nožete saznati (pošto je ovo obimna tema)ako ukucate Grejanje Zoran Vukov i pročitate i postavljene komentare koji pokazuju stvarne troškove grejanja sa daljinskim , gasom i sa električnom energijom. Treba znati da su svi objekti koji su građeni namenski za daljinsko grejanje godišnje prosečno troše 90 do 92 kwh/m2 godišnje zagrevanog prostora u objektu. I objekti koji se u tekstu navode od 13 spratova imaju tu potrošnju i pre ove ugradnje izolacije i ovo je samo način da se ova prevara korisnika nastavi i da se naplaćuje postavljena izolacija a to nije potrebno jer je naplata fiksnog dela od 34 din/m2 mes bezPDV je USTVARI DRUGI SKRIVENI POREZ NA IMOVINU ( STAN) koji korisnik već plaća po rešenju za porez.

 • Sabac

  Bolje cenu vrtica da ste smanjijh, placamo najvise ubedljivo u celoj Srbiji!

  • Sima

   @Sabac

   A onaj ko nema decu u vrtiću?

  • Miki Veliki

   @Sabac

   @ Sima A sta cemo sa onima koji nemaju decu u vrticu, a ni centralno grejanje? Kako njima olaksari zivot?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke