• 6

Grad Beograd prodao 1.850 kvadrata zemljišta na Dedinju

Opredeljeno je za stanovanje sa delatnostima i namenjeno za izgradnju zgrada visokog standarda stanovanja - saopštio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

 • 6
Prof. Dr. Milovan Bojić

Foto: Nikola Tomić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd u postupku javnog nadmetanja prodao 1.850 kvadratnih metara građevinskog zemljišta na Dedinju.

Zemljište, koje se nalazi između Topčiderskog brda i Banjice, prodato je za 150 miliona dinara.

Prema Vesićevim rečima, zemljište je obuhvaćeno Regulacionim planom prostorne celine Dedinje.

- Opredeljeno je za stanovanje sa delatnostima i namenjeno za izgradnju zgrada visokog standarda stanovanja. Pored prihoda od prodatog zemljišta, investitoru će u skladu sa gradskim odlukama biti obračunat doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta, u postupku pribavljanja građevinske dozvole - rekao je on.

Dodao je da su uspešne prodaje građevinskog zemljišta i Beogradu dokaz da investitori veruju u naš grad i da nastavljaju da investiraju u Beograd i Srbiju.

Vesić je podsetio da je Beograd prošle godine izdao građevinskih dozvola za više od 1,3 miliona kvadratnih metara, a za prvih osam meseci ove godine 712.467 kvadrata, što sa dozvolama koje su izdale gradske opštine i republika iznosi 1,1 milion kvadrata.

- Poređenja radi, Beograd je 2012. godine izdao građevinskih dozvola za 197.000 kvadrata, a 2013. godine za 242.000 kvadrata - rekao je on, saopštio je Beoinfo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Ana

  Koliko mi se čini tu je sada šuma, drveće, kiseonik i koliko toliko neka pluća grada. Znači , ostajemo i bez tog dela šume, a sa ogromnom zaradom za investitora i naravno Vesića !!!

  0
  1

  Podelite komentar

 • Robin Hud

  To ispadne 81.081 RSD ili oko 690e po m2. S obzirom da će se na ovoj lokaciji m2 prodavati sigurno po 3.000-4.000e sve vam je jasno.

  1
  0

  Podelite komentar

 • sudija

  Bata sto pitas.

  1
  0

  Podelite komentar

Google preporuke