• 0

Nova grejna sezona počinje, da li će cene ostati stare?

Toplane širom Srbije tokom godine potroše više od 600 miliona metara kubnih gasa

  • 0
Gas, grejanje, majstor, radijator

Foto: Shutterstock

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da su u 60 gradova i opština širom Srbije sistemi spremni za početak grejne sezone i da od ganas gotovo u svim sredinama kreću tople probe, kao i da cena grejanja ove godine ostaje ista.

- Veliki posao je urađen tokom leta. Više od 6.000 megavata instalisanih kapaciteta u toplanama širom Srbije su remontovani. Mreža u toplanama širom Srbije, između 2.500 i 3.000 kilometara mreže, dovedena je u red i to je zaista veoma kompleksan proces - naveo je Antić i istakao da su nabavljeni energenti i da je sve spremno za početak grejne sezone.

Naveo je da su od 1. oktobra obavljene funkcionalne probe i da je u nekim sredinama u Srbiji grejanje već počelo zbog nižih temperatura, te kao primer naveo Novi Sad i Obrenovac.

- Od danas gotovo u svim sredinama kreću tople probe, a verujemo već u toku sutrašnjeg dana u velikom broju sredina i grejanje, u zavisnosti od temepratura u tim gradovima i opštinama - rekao je Antić novinarima u Beogradu.

Naglasio je da je energetska situacija u Srbiji potpuno stabilna i da su obezbeđeni svi ključni energenti.

- Toplane širom Srbije tokom godine potroše više od 600 miliona metara kubnih gasa, oko 80.000 tona mazuta i dodatne količine peleta, biomase, uglja. Svi ti energenti su obezbeđeni ili ugovoreni i omogućiće toplanama stabilan i siguran rad, a građanima tople stanove po cenama koje se neće menjati - rekao je Antić.

Video: Grejna sezona oduvala sve predrasude

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke