• 0

Nova grejna sezona počinje, da li će cene ostati stare?

Toplane širom Srbije tokom godine potroše više od 600 miliona metara kubnih gasa

  • 0
Gas, grejanje, majstor, radijator Foto: Shutterstock

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da su u 60 gradova i opština širom Srbije sistemi spremni za početak grejne sezone i da od ganas gotovo u svim sredinama kreću tople probe, kao i da cena grejanja ove godine ostaje ista.

- Veliki posao je urađen tokom leta. Više od 6.000 megavata instalisanih kapaciteta u toplanama širom Srbije su remontovani. Mreža u toplanama širom Srbije, između 2.500 i 3.000 kilometara mreže, dovedena je u red i to je zaista veoma kompleksan proces - naveo je Antić i istakao da su nabavljeni energenti i da je sve spremno za početak grejne sezone.

Naveo je da su od 1. oktobra obavljene funkcionalne probe i da je u nekim sredinama u Srbiji grejanje već počelo zbog nižih temperatura, te kao primer naveo Novi Sad i Obrenovac.

- Od danas gotovo u svim sredinama kreću tople probe, a verujemo već u toku sutrašnjeg dana u velikom broju sredina i grejanje, u zavisnosti od temepratura u tim gradovima i opštinama - rekao je Antić novinarima u Beogradu.

Naglasio je da je energetska situacija u Srbiji potpuno stabilna i da su obezbeđeni svi ključni energenti.

- Toplane širom Srbije tokom godine potroše više od 600 miliona metara kubnih gasa, oko 80.000 tona mazuta i dodatne količine peleta, biomase, uglja. Svi ti energenti su obezbeđeni ili ugovoreni i omogućiće toplanama stabilan i siguran rad, a građanima tople stanove po cenama koje se neće menjati - rekao je Antić.

Video: Grejna sezona oduvala sve predrasude

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>