Veliko sakrivanje novca domaćih jutjubera i influensera: Ne prijavljuju novac iz inostranstva

Nepoštovanje poreskih propisa ustanovljeno je i kod fizičkih lica koja prihode ostvaruju na društvenim mrežama

Komentari

 • Buda

  A kako se kategoriše kupovina stanova u BW za gotovinu?

  11
  0

  Podelite komentar

 • Mile

  Pazi da se ne zahebiš i pokažeš kako da spreme ajvar.

  5
  0

  Podelite komentar

 • Paja

  Žuti kada su došli na vlast su ukinuli SDK ( Služba društvenog-državnog knjigovodstva) a sve iz razloga da bi mogli da rade ''ispod žita''. Uveli raznorazne agencije koje nemaju zakonsku-pravnu moć (Agencija za registar privrednika - ADR) i PDV. A kada je išlo sve preko SDK nije moglo da se desi da ne može da se otkriju malverzacije jer sav tok novca i uvoz-izvoz išao je preko SDK. Svim bivšim a i narednim vladama ovakvo stanje odgovara a i očigledan je razlog.

  19
  3

  Podelite komentar

  • Buda

   @Paja

   Svuda u svetu se promet novca obavlja preko banaka. SDK je izmišljotina komunizma. A ako su žuti to promenili, što crno-crveni nisu vratili?

   4
   0

   Podelite komentar

 • Booo

  Proverite,plaćaju li porez oni koji zarađuju na piramidalnim šemama ( ponzijeva šema) i oni koji prodaju sve i svašta preko interneta? Ne plaćaju provereno.Zašto to država Srbija toleriše a nas privatnike za svaki dinar ganja?

  15
  3

  Podelite komentar

 • Auspuh

  Porez da se placa je u redu kad zaradjujes u Srbiji ali zasto da platim porez u Srbiji ako sam pare zaradio npr u Rusiji ili Nemačkoj...dal sam ja tamo pevao, igrao, kockao...moja stvar ali sto porez u Srbiji zbog toga da plaćam?

  51
  4

  Podelite komentar

  • Sk

   @Auspuh

   Isto se i ja pitam, placam porez na pare koje sam zaradila u stranoj drzavi jer eto moze im se, uzeli bi porez sto dises da mogu. Njima odgovara da ovaj narod bude siromasan, da radis u multimilionskim kompanijama a dobijes crkavicu sa kojom ne mozes pola meseca da preguras.

   19
   1

   Podelite komentar

  • majalena

   @Auspuh

   Zato sto se druze porez placa na svaki racun koji izdas.Sta smo mi, koji placamo porez, budale?

   6
   11

   Podelite komentar

  • Reciklirani

   @Auspuh

   Nisi ga platio ni u Rusiji, Nemackoj ili gde god da si pevao, igrao... Zato.

   2
   1

   Podelite komentar

  • Jovqn

   @Auspuh

   Koristis puteve,zdravstvo, jqvnu rasvetu u Srbiji etp mpzda zato

   1
   8

   Podelite komentar

  • N3manja

   @Auspuh

   Pa ne znam sta si ti, mozda si i dalbu. Sta da platim kada zaradjujem preki neta ispod minimalca, sta.Po njihivom oporezivanju na 33OOOdin.treba da im dam 8000din. Prijavjivao sam se na biro nikada me nisu zvali, sada predajem u online skoli gde mi za casove placaju minimum.Ajde ti prijatelju zivi u Nisu sa 25000 din. NEka klasifikuju taj pore, ne mogu ja da placam na platu minimalnu toliki porez.Ja kada podignem novac iz banke odmah uplatim za stanarinu i racune.Posedujem dokumenta zadnjih par godina.Znaci trosim tesko zaradjeni novac u Srbiju, a zaradio sam ga zahvaljujuci japanskoj skoli.Da zaradjujem vise, neka skinu deo, ovako sta da skinu !? Samo mogu da mi skinu kozu, ali to bez borbe ne dam !!! Neka smanje i klasifikyju porez po zaradama i platicu.Pod ovim uslivima necu da radim, sto znaci da necu imati da trosim, pa puta nekoliko hiljada mladih, to automatski znaci manjapotrosnja, manja kupovna moc, a na kraju i manji drzavni budzet.Sto nam ne obezbede posao npr.Pricas druze nesto, a ne znas kako je narodu

   7
   0

   Podelite komentar

  • Kiza

   @Auspuh

   U Srbiji se trenutno placa 1200 republickih poreza.

   2
   0

   Podelite komentar

  • Sa

   @Auspuh

   Zato sto se sav taj zaraađen novac slije u džep Srbije. Taj neko što je zaradio u inostranstvu kupi npr građu, plati tebi privatniku to što kupi kod tebe, plati komunalije. A, vi ostali vrrtite pare u krug.

   0
   0

   Podelite komentar

 • Lena

  Kakvi jadnici bre! Da l ' je ovo moguce? Pa mene bi bio blam da nekome pokazujem kako moze da lazira da je bio na moru, a pogotovo mi ne pada na pamet da to koristim u svom zivotu. Ljudi su dotakli dno ljudskog dostojanstva. Tuga,a nisu je ni svesni a o kompleksima teskim kompleksima ne bih da potrosim ni slovo jer je toliko ocigledno.

  13
  3

  Podelite komentar

  • Ja

   @Lena

   Pa danas je samo to bitno! Da se pokažeš pred drugima, obmanes, slazes.....poznajem ljude koji žive ga psi, a na društvenim mrežama se prikazuju kao da su milioneri. I još ako ih upitas,što to rade, počnu tebe da napadaju kako oni zaista tako zive

   13
   1

   Podelite komentar

Google preporuke