• 0
 ≫ 

Stižu polise za turističke agencije ove nedelje: Obnavljaju i licence za rad

 ≫ 

Slobodno gledajte aranžmane

  • 0

Turističke agencije će već ove nedelje dobiti prve polise osiguranja, i obnoviće licence za rad.

To je potvrdio ministar turizma Rasim Ljajić na konferenciji za medije Turističke organizacije Srbije.

Polise će važiti godinu dana, kazao je Ljajić novinarima u Turističkoj organizaciji Srbije. - Stvari oko licenci za rad turističkih agencija se odvijaju u dobrom pravcu - rekao je ministar.

Objašnjava da će postojati dva modela osiguranja, jedan su bankarske garancije, a drugi polise osiguranja. Prema njegovim rečima, sada se radi sa bankama i u toku je izrada pravilnika koi bi trebalo da reguliše način funkcionisanja bankarske garancije.

- Paralelno s tim, osiguravajuće kuće su većini agencija uputile dopise kojima traže informacije o njihovim bilansima poslovanja, kako bi mogle da krenu u proceduru osiguranja. I mi očekujemo da prve agencije već ove nedeluje dobiju prve polise koje će važiti godinu dana - naveo je Ljajić.

Inače, turističkim agencijama su licence za rad istekle 1. oktobra pošto osiguravaćuje kuće više nisu htele da im obnove poslise osiguranja pravdajući to prevelikim rizikom zbog kovida.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>