• 67

Prosečna plata u martu bi mogla da ide na 540 evra: "Srbija će imati najveći rast u Evropi"

Srbija će po stopi rasta biti prva u Evropi u 2020. godini

  • 67
Aleksandar Vucic, novac, pare, plate, penzije, novcanik

Foto: A. Nalbantjan, TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se uživo posle razgovora sa MMF-om i objasnio šta bi Srbija trebalo da uradi da privredni pad bude što manji. 

- Prva važna vest je da se poboljšava prognoza za Srbiju i da neće biti -3% i zvanična njihova procena koju će potvrditi je u roku od dva dana, biće -1,5%. Srbija će po stopi rasta biti prva u Evropi u 2020. godini - rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je rekao da ćemo se suočiti sa opakom bolešću na najsuroviji način, ali da je dobro da gradimo bolnice.

Oni su poboljšali prognozu, a mi ćemo da radimo da bude još niži. Ovlastili su me da to kažem javnosti -  rekao je Vučić.

Vučić je najavio i da će Srbija napraviti novi aranžman sa MMF.

"Ogroman novac države za pomoć privatnom sektoru"

Vučić je rekao da je država u situaciji pandemije korona virusa uložila ogroman novac i mnogo pomogla privatnom sektoru i da sve vreme to radi.

On je podsetio na tri minimalca, kao i na olakšice za velike kompanije. Dodao je i da je hotelijerska industrija koja je pretrpela nenadoknadive gubitke dobila ogromnu pomoć države i za hotelske krevete i za sobe po kombinovanom metodu 70 plus 30.

Aleksandar Vučić, MMF izjava

Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je napomenuo i da su svi preuzeli naš koncept pomoći privredi od tri cela minimalca i plus dva puta od 60 odnosno 50 odsto za velike kompanije.

On je precizirao da drzava ima obavezu da reguliše stvari i da naplati porez, ali da je država ovoga puta mnogo učinila.

- Gledaćemo da plate podignemo ponovo medicinskim osoblju - najavio je Vučić.

Video: Još jedno povećanje plata u zdravstvu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Co21

    On umesto da se bori svim silama da minimalna cena rada u Srbiji konstantno raste, bar dva puta godisnje, pogotovo u privatnom sektoru. Naravno da se radnik zastiti od reketiranja od strane poslodavaca. Kad kazem reketiranje onda pricam o odlasku radnika na bankomat i vracanja poslodavcu odredjenu svotu posle isplate na racun. Tuzno i zalosno... Znaci umesto da se predsednik zalaze za takve stvari, gde bi se rezultat brzo video, nama se na svaka tri meseca serviraju bajke o nekakvom rastu prosecne plate, bajka koja nema veze s vezom.

  • Thor

    Pa sa zasticenim kursom od 117.5 prosecne plate i jesu tih 500 eur. Da bi dosli do 900 e kako je obecano, verovatno ce kurs spustiti na 65.00. Svedoci smo svi da su u poslednjih 3 god osnovni zivotni artikli, kao i rezije poskupeli za min 20% a kurs kao stabilan. Nesto tu nije u redu.

  • Koliko

    Beše radni sat u Srbiji...puta 8 sati.. puta 26..dana

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke