• 0
 ≫ 

Šta se krije iza priče o zabrani "boginje"? Vlasnicima vozila Rols-Rojs date 3 opcije kao odšteta

 ≫ 

Oni koji su želeli "figuricu" koja svetli, morali su za taj luksuz da doplate čak 3.500 funti

  • 0
Rolls Royce Spirit of ectasy, rols rojs, figurca

Foto: Rolls-Royce

EU je definitivno zabranila upotrebu čuvene Rols-Rojsove "boginje" koja svetli, jer se smatra da ona doprinosi dodatnom zagađenju, reč je o tzv. "svetlosnom zagađenju".

Ova vest je uzburkala javnost, ali i ponosne vlasnika luksuznih automobila ove britanske marke, ali se dalje postavlja pitanje kako će to, sa finansijske strane, uticati na kompaniju i kupce? Nakon negativnih posledica kovid-19 krize i izgubljenih radnih mesta, Rols-Rojs neće moći da ostane dužan vernim ljubiteljima ovih vozila.

Sadašnji i budući vlasnici Rols-Rojs automobila u EU zasigurno će biti nezadovoljni zbog odluke Unije, jer je svetleća figurica - skupoceni luksuzni detalj - stvar prestiža. Još u februaru, kompanija je obaveštena da na svoja vozila ne sme da ugrađuje luksuznu figuricu, osvetljenu LED rasvetom.

Kupci će morati da se "zadovolje" običnom i manje interesantnom oznakom svog omiljenog automobila. "Spirit Of Ecstasy" (ili Flying Lady) je najpoznatiji simbol ove luksuzne marke i nalazi se na samom vrhu haube automobila. Oni koji su želeli "boginju" koja svetli, morali su za taj luksuz da doplate čak 3.500 funti.

Ipak, sada kada je EU rekla svoje po pitanju svetlosnog zagađenja, Rols-Rojs će vlasnicima automobila ponuditi povraćaj novca, posrebrenu figuricu ili neki drugi dodatak u visini datog novca. Mediji u Britaniji ovih dana pišu da je dobro što se Vlada odlučila da napusti Uniju, a ni sami kupci nisu dobro reagovali na spornu odluku.

Odluka je doneta prema Pravilniku br. 48 "o homologaciji vozila u odnosu na ugradnju uređaja za osvetljavanje i svetlosnu signalizaciju".

Video: Vredeli su milione, a sada ih s otpada možete pokupiti po nikad boljim cenama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>