• 0
 ≫ 

Hajneken kažnjen u Engleskoj jer je tražio da u barovima bude "nerazumno mnogo" njihovog piva

 ≫ 

Poznati brend dobio je kaznu od 2 miliona funti jer je insistirao da se u određenim pabovima prodaje isključivo njihovo pivo

  • 0
Pivo, maska, konobar, piće, alkohol, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Hajneken, poznati proizvođač i distributer piva, kažnjen je jer je navodno prisiljavao vlasnike pabova da čuvaju "nerazumne" količine piva.

To se kosi sa pravilnikom o prodaji pića koji u Engleskoj postoji od 2016, a kako se navodi, barovi i pabovi su ozbiljno i više puta u poslednje tri godine kršili ta pravila.

Sve je otkriveno, nakon što je nekoliko pabova zatražilo da više ne budu vezani za Hajneken. Kako su naveli, 100 odsto piva u bačvama koje su prodavali moralo je da bude od te pivare.

Star Pubs na primer, naveo je da razmatra žalbu, nazvavši kaznu neopravdanom. On ima manje od 2.500 pabova, od kojih 1.900 u Engleskoj i Velsu.

Brendovi Hajnekena, podsetimo su i Amstel, Bir Moreti i Bulmers.

"Višestruka kršenja"

Inspektori su utvrdili da je zakupcimcima, koji su tražili da prodaju i konkurentske marke, rečeno da od toga nema ništa. Ukoliko se menadžeri pabova saglase sa uslovima zakup, moraju da se saglase i sa prodajom pića, odnosno markom koju dostavljaju njihovi stanodaci.

Napavljen je onda ustupak, pa se zakupcima dozvolilo da traže druge brendove, ali da plate i veći zakup, u zavisnosti od dogovora. Ipak, i dalje su morali da imaju određene količine u bačvama, odnosno baš Hajnekenovo pivo.

Inspektori navode da je su barovi dobili period prilagođavanja novom pravilniku, i da su imali prilike da poboljšaju stvari "ali da namerno ili iz nehata to nisu uspeli".

Video: Članovi benda Orthodox Celts iskoristili vanredno stanje za svoj novi proizvod - pivo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>