• 0

Ova evropska zemlja, tri puta manja od Novog Beograda, postala je 190. članica MMF

Andora ovih dana intenzivno pokušava da se izbori sa postpandemijskim negativnim posledicama po turizam i privredu

  • 0
andora

Foto: Unsplash

Andora ima oko 80.000 stanovnika, nalazi se između Španije i Francuske, a ono što je zanimljivo vezano za nju jeste da spada među najstarije evropske države, nema vojsku i njeni žitelji dugo žive.

Najnovija vest u vezi sa Andorom jeste da je juče zvanično postala 190. članica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). Kao i njene susedne, pa i ostale zemlje, Andora je zavisna od turizma, te ovih dana ima problem upravo sa tom oblašću i kompletnom privredom.

- Andora se suočava sa kratkoročnim i sa dugoročnim izazovima u isto vreme, tipičnim za evropske i druge članice MMF-a kod kojih se situacija pogoršala zbog pandemije - rekla je direktorka MMF-a, Kristalina Georgijeva.

Ona je posle zvanične ceremonije potpisivanja sporazuma o pristupanju Andore MMF, rekla da će ta svetska organizacija u intenzivnoj saradnji sa vlastima, građanima Andore i drugim međunarodnim partnerima, raditi na ostvarivanju "postpandemijskih ciljeva" i jačanju ekonomije ove male zemlje sa Starog kontinenta.

Video: Koktel na vrata: Jednostavno rešenje francuskih ugostitelja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari