• 0
 ≫ 

Milijarderska "ekipa" iz ove zemlje po bogatstvu je premašila nemački BDP. I tu nije kraj...

 ≫ 

Kineska ekonomija se sve više udaljava od tradicionalnih privrednih grana kao što su nekretnine i manufakturna proizvodnja, i preorijentiše se na onlajn trgovinu i visoku tehnologiju

  • 0
kina, azija

Kina / Foto: Unsplash

Azijska berza pala je danas jer su brojni investitori rešili da smanje izlaganje riziku uoči izbora u SAD 3. novembra, ali i zbog poslednjeg roka da Vašington predloži zakon o paketu ekonomske pomoći svojim građanima.

Azijsko-pacifičke deonice van Japana manje su za 0.11 odsto, dok su akcije SAD završile u crvenoj zoni. Australijsko i japansko tržiste je takođe opalo za 0.09 odsto.

Kris Veston, predsednik berze u Melburnu, rekao je da, dok postoje brige oko ekonomske pomoći SAD, poslednji zabeleženi padovi su se desili zbog pozicioniranja uoči predsedničkih izbora.

Investitori čekaju kraj nedelje i rezultate kompanija poput Netfliksa i Tesle. Čeka se i finalna debata između Donalda Trampa i Džoa Bajdena, kandidata na izborima u SAD u četvrtak, koja bi mogla da odredi putanju izbora. A sa druge strane...

Broj milijardera neprestano raste u Kini zahvaljujući porastu vrednosti kineskih berzanskih akcija i sve većem broju kompanija koje trguju na berzama u jeku globalne ekonomske stagnacije.

Kineska Hurun lista najbogatijih u 2020. godini objavila je danas da se kineska ekonomija sve više udaljava od tradicionalnih privrednih grana kao što su nekretnine i manufakturna proizvodnja, i preorijentiše se na onlajn trgovinu, visoku tehnologiju i druge inovativne industrije.

Lično bogatstvo Džeka Maa, osnivača platforme Alibaba, poraslo je za 45 odsto i iznosi 58,8 milijardi dolara. Prema rečima Ruperta Hugverfa, prvog čoveka Kineske Hurun liste, ukupno bogatstvo kineskih milijardera procenjeno je na oko 4 biliona dolara, što je više od nemačkog BDP.

Samo je ukupno bogatstvo američkih milijardera veće od zbirnog bogatstva najimućnijih Kineza.

Video: Spasavanje biznisa: Bordel pretvorio u bar na plaži sa specijalnim uslovima zbog korone

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>