• 5
 ≫ 

Prelepo selo u Italiji moli da se preselite tamo: Platiće vam da radite, ovo su tražene oblasti

 ≫ 

Ko otvori firmu, dobiće i više od 20.000 evra

  • 5
italijansko selo

Foto: Pixabay/ Selo u Italiji/Ilustracija

Italijansko selo Santo Stefano di Sessanio nada se da će privući nove mlađe stanovnike nudeći im subvencije u ukupnom iznosu od 44.000 evra (52.022 dolara).

Prelepo selo na brdu u regiji Abruzo, na jugoistoku Italije, podelilo je detalje o projektu na veb stranici lokalnog veća prošle nedelje.

Santo Stefano trenutno ima samo 115 stanovnika, od kojih je 41 žitelj stariji od 65 godina, dok je samo 13 ljudi koji žive u selu mlađe od 20 godina. Lokalno veće je navelo, da je "neophodno" preduzeti nešto kako bi se obezbedio "održiv i trajan razvoj teritorije".

Osmislili su inicijativu za privlačenje novih stanovnika, koja je podrazumevala nuđenje maksimalne pomoći od 8.000 evra godišnje tokom tri godine, koja se plaća mesečno. Biće još jedna jednokratna maksimalna uplata od 20.000 evra, za nove stanovnike koji tamo započnu posao.

Stanovnicima i korisnicima gradske šeme obezbedće imovinu na kojoj će plaćati samo "nominalnu" stanarinu. Takođe, selo je preciziralo da oni koji se prijavljuju treba da imaju između 18 i 40 godina. Dodatno, stanovnici mogu biti i iz drugih regiona Italije, ali moraju da se presele iz mesta sa najmanje 2.000 ljudi.

Podnosioci zahteva takođe mogu biti državljani EU ili državljani van EU, sa dozvolom za dugoročni boravak koja je izdata na neodređeno vreme. Kandidati moraju da premeste prebivalište u Santo Stefano na najmanje pet godina i otvore preduzeće u selu.

Međutim, posao mora biti u oblastima koje je veće utvrdilo kao prioritet - turistički, sportski ili kulturni vodič, čistač, tehničar za generičko održavanje, direktor drogerije ili stručnjak za marketing i prodaju lokalne hrane.

Prijave za inicijativu moraju se podneti do 15. novembra 2020.

Video: Korona virus ih je praktično osakatio, a sada nude besplatan smeštaj za turiste

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    23. oktobar 2020 | 14:12

    Evo podnosimo samo da pobegnemo iz ove ludnice ovde...

  • Lejla

    23. oktobar 2020 | 12:32

    Prelijepa Italija, prelijepi italijani i italijanke...

  • Zeljko

    23. oktobar 2020 | 20:11

    Selo sa 115 stanovnika I ono sto im je najpotrebnije je strucnjak za marketing, svaka cast

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>