• 0

NIS: Stalni razvoj zaposlenih - imperativ modernog poslovanja

Natalija Bilenok, zamenik generalnog direktora NIS-a za organizaciona pitanja, ocenila je da je kontinuirani razvoj zaposlenih imperativ savremenog poslovanja, a da su stabilnost i fleksibilnost od posebnog značaja za zaposlene u vreme pandemije korona virusa

  • 0
NIS

Foto: NIS

- NIS je, oslanjajući se na sopstvene resurse, ostao stabilna kompanija koja nije otpuštala zaposlene i redovno je isplaćivala osnovne zarade u punom iznosu. Takođe, pandemija je zahtevala da budemo veoma fleksibilni – rad od kuće omogućili smo za oko 3.000 zaposlenih u administraciji. Iako je reč o meri koja je zahtevala i mnogo logistike i materijalnih izdvajanja, potpuno smo uspeli u tome, a radni procesi nisu trpeli - rekla je Natalija Bilenok u intervjuu za Magazin “Biznis”.

Komentarišući činjenicu da je NIS izabran za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji u ovogodišnjem istraživanja portala Infostud, ona je rekla da je to za kompaniju veliko priznanje, ali i obaveza da nastavi sa unapređenjem statusa zaposlenih.

- Mi, inače, radimo naša interna istraživanja, ali ovo je eksterno i zato nam je izuzetno značajno. Učestvovalo je više od 10.000 učesnika; anketirani su odgovorili da najviše cene finansijski stabilno poslovanje, prijateljsko i prijatno radno okruženje, kao i jasan i fer sistem nagrađivanja. Kada se to ima u vidu, jasno je zbog čega je NIS, kao kompanija koja je ostala stabilna i u uslovima pandemije korona virusa i velike krize na naftnom tržištu, uspela da bude prvoplasirana u ovom istraživanju - rekla je zamenica generalnog direktora NIS-a.

Prema njenim rečima, velika prednost kompanije je što pažljivo analizira potrebe zaposlenih, koji NIS vide kao partnera u ovim izazovnim vremenima.

- Pored toga, pratimo sve moderne trendove i idemo u korak sa vremenom i novim generacijama. Ubeđena sam da nas sve to čini atraktivnim poslodavcem, koji svojim zaposlenima nudi rad na izazovnim projektima. Uz to, kolektivni ugovor NIS-a jedan je od najboljih u regionu. Sve to zajedno čini našu formulu za uspeh - rekla je Natalija Bilenok.

Ona je dodala da je, iz ugla HR-a, najvažnije imati posvećene zaposlene, motivisane profesionalce koji su lojalni kompaniji.

- Posvećeni zaposleni su preduslov da se ostvare dobri rezultati. Takođe, potrebno je stalno učiti i profesionalno napredovati i zbog toga organizujemo značajan broj obuka za naše zaposlene - navela je Bilenok.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>