• 7

Glad i u bogatim predgrađima: Ostaju bez posla, traže besplatne obroke

Glavni razlog za besparicu je gubitak radnog mesta

  • 7
bogati, siromašni

Foto: Unsplash

Besplatni obroci za građane, osim u centru američke prestonice Vašingtonu u kojoj prema zvaničnoj statistici živi više od 22.000 beskućnika, dele se i u područjima u kojima doskoro za to nije bilo potrebe.

Kriza, ponajviše izazvana pandemijom koronavirusa, uzdrmala je i zajednice poput gradića Betezde, u američkoj državi Merilend, koja važi za ekonomski razvijenije i skuplje američko predgrađe, piše Glas Amerike.

Kako navode, 200 paketa hrane za nedeljne porodične potrebe podeli se svakog petka građanima kojima su obroci najpotrebniji. Redovi se stvaraju mnogo pre zvaničnog početka podele besplatnih obroka, bilo da je reč o pešacima, ili pak, građanima koji do parkinga vatrogasne stanice pristižu svojim vozilima.

Glavni razlog za besparicu je gubitak radnog mesta.

Uprkos blagom ekonomskom oporavku poslednjih meseci više stotina hiljada građana U sad i dalje se nedeljno prijavljuje za pomoć nezaposlenima.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    Amerika ispušena muštikla, spola gladac iznutra jadac, glad na sve strane

  • Ahahaha

    Gde su oni sada što pišu kako je amerika br1 u svetu?

  • Istina

    To je ta amerika gde cvetaju ruže, a istina je da ljudi nemaju šta da jedu. Pa vi idite onda iz naše lepe Srbiju u tu nemaštinu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke