• 10

Privreda je dobila ministarku, a ona je "žena zmaj" koja je radni vek provela u jednoj kompaniji

Atanackovićeva će zameniti dosadašnjeg ministra Gorana Kneževića

  • 10
Anđelka Atanasković

Foto: Mod.gov.rs

Anđelka Atanacković, najbolji menadžer jugoistoične Evrope za 2017. godinu biće na čelu Ministarstva privrede. 

Atanasković je direktorka "Prve petoletke - namenska" iz Trstenika, za koju je predsednik Aleksandar Vučić rekao da je "žena zmaj" jer je oživela tu fabriku koja je za dve godine ostvarila prihod od 137 miliona evra.

Ona je u Sarajevu 2017. primila nagradu za najboljeg menadžera jugoistocne Evrope, prema mišljenju Asocijacije komora.

Na novoj funkciji zameniće dosadašnjeg ministra privrede Gorana Kneževića.

Nova ministarka privrede, rođena je 1958. u Trsteniku, gde je završila osnovnu školu i Tehničku školu. Diplomirala je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odeljenje u Kraljevu, 1982. godine. Izborom Atanasković na poziciju ministra privrede, nova Vlada Srbije dobila je člana koji je ceo radni vek proveo u jednoj kompaniji.

Atanasković je više puta izjavljivala da ju je predsednik prozvao "Žena zmaj" i da joj sa jedne strane to veoma prija, ali isto tako i obavezuje.

- Ponosna na sve svoje profesionalne uspehe i priznanja, ali mi je ipak najbitnije da se za mene kaže da sam dobar čovek, što se stvarno trudim da budem i veoma se radujem što upravo to o meni misle moji sugrađani iz Trstenika i svi drugi ljudi koji me poznaju - rekla je ranije Atanasković.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma M.

    25. oktobar 2020 | 21:46

    Andjelka Atanaskovic je olicenje, pre svega znanja, umeca, dobrote, strucnost i i harizma!! Ona zna da zna, i pravi je kadar za ministarstvo Privrede, unazad 30 godina nije dosao bolji strucnjak!? Voditi tri decenije,, Namensku,, u,, Prvoj Petoletke,, Trstenik je pravi podvig u ovo turbulentno vreme?! Njeni poslovni rezultati sve govore, sa plaketama iz EU!!! Svu srecu na novoj duznosti, jer je licno znam radeci u istoj firmi!!

  • Jest

    25. oktobar 2020 | 23:06

    I lici na zmaja

  • Boki

    25. oktobar 2020 | 23:15

    Zanima me da li posle svog tog uspeha i profita ova zena zasluzeno uziva u tim plodovima ili i dalje gleda kao ja cene u radnji....???

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>