• 0

Ovaj grad iz komšiluka naplatio 3 miliona dinara na račun korišćenja imena

U protekloj godini najviše je naplaćeno od "Apoteke Sarajevo" - 4.800 KM ili skoro 290.000 dinara

  • 0
Sarajevo, Baščaršija

Foto: Milena Đorđević

Objavljen je izveštaj o upotrebi grba, imena i isticanju Grada Sarajeva od oktobra 2019. do oktobra ove godine. U izveštaju je navedeno kome je naplaćeno, a kome nije naplaćeno korišćenje imena glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Odlukom o upotrebi grba, imena i isticanja zastave Grada Sarajeva, naloženo je plaćanje godišnje naknade od 100 KM (oko 6.000 dinara) za pravne subjekte čija delatnost nije usmerena na sticanje dobiti, 400 KM (24.000 RSD) za one koji imaju pozitivne poslovne rezultate i 4.800 KM (više od 288 hiljada dinara) za one s velikim obimom poslovanja, piše Klix.

Postoje pravni subjekti koji ne moraju plaćati ovu naknadu, a to su oni čija je delatnost od društvenog interesa ili posebnog interesa za Grad Sarajevo.

Shodno ovoj odluci, u navedenom periodu su izdata 34 rešenja i naplaćeno je 49.000 KM ili skoro 3 miliona dinara. U izveštaju je takođe navedeno da 70 subjekata ima obavezu plaćanja naknade, a očekuje se da će po ovoj osnovi u toku ove godine biti naplaćeno 84.900 maraka.

U protekloj godini najviše je naplaćeno od "Apoteke Sarajevo" i to 4.800 KM, dok je većina uplatila 100 KM ili nisu morali platiti. Izveštaj je dostupan za javnost, a biće razmatran na sednici zakazanoj za sutra.

Video: Otvoren Trg Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>