≫ 

Vučić: Svim lekarima i sestrama 10.000 dinara pomoći. Sledi i povećanje plate

 ≫ 

Svi zdravstveni radnici će dobiti jednokratnu pomoć

Svi zdravstveni radnici će dobiti jednokratnu pomoć od 10.000 dinara do kraja godine od države. Od sledeće godine povećanje plate.

Kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vućić svi zdravstveni radnici, njih 120.000 u sistemu, bez obzira da li rade u kovid ili ne, dobiće jednokratnu pomoć pomoć od 10.000 dinara.

- Stalno povećanje plate od 1. janara dobiće najviše zdravstveni radnici - rekao je on i zahvalio se lekarima i medicinskim radnicima.

- Zdravstvenim radnicima će najviše biti uvećane plate. Time pokazujemo da brinemo o našim lekarima, ali i da imamo snage da se izborimo sa problemima koje je korona virus doneo - istakao je predsednik.

Vučić je preneo da je razgovarano i o problemima sa stručnim kadrom, te da je zamolio anesteziologe da se ubrza obuka specijalista za upotrebu respiratora.

- Moraćemo da ubrzamo, jer u nekim bolnicama imamo respiratore, ali nemamo stručni kadar koji može da ih upotrebi, pa trošimo novac za prevoz ljudi do bolnica u drugim gradovima - objasnio je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u podne sa rukovodiocima svih kovid bolnica u zemlji povodom najnovijih mera za suzbijanje epidemije korona virusa u Srbiji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Славица

    28. oktobar 2020 | 16:38

    А спремачице што рибају и перу све те излучевине од тих болесника,а мајстори који у тех.служби раде и одржавају сву инфраструктуру у болници,они као нису изложени зарази,физички радници што избацују смеће,премештају кревете и инвентар из собе у собу,куварице,сервирке? Ко год ради у болници подједнако је изложен вирусу као и лекари и сестре. Сви боравимо у истим просторијама,ходницима,трудимо се сви колико можемо да ову ситуацију превазиђемо на најбољи могући начин.

  • ...

    28. oktobar 2020 | 13:42

    Mene derete na porezu i kojekakvim nametima i onda se mojim parama cascavate. Zdravstvo nikad gore u istoriji, nisu zasluzili ni ovo sto dobijaju a ne povisice, izuzetak i cast za prave i pozrtvovane lekare kojih je saka jada.

  • Sibin

    28. oktobar 2020 | 14:14

    Minimum 50% zdravstvenih radnika u ovoj situaciji ne rade nista i koriste ovo stanje!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>