• 0

Angela Merkel uz najavu blokade Nemačke obećala i 10 milijardi evra za pomoć firmama

, Telegraf Biznis

Nemačka je od 2. novembra u delimičnoj blokadi

  • 0
Angela Merkel

Foto: Tanjug/AP

Nemačka kancelarka Angela Merkel objavila je danas da će ta zemlja od 2. novembra stupiti u delimičnu blokadu zbog porasta broja obolelih od korona virusa. Osim najavljenih mera, Merkelova je najavila i paket pomoći ugroženim preduzećima.

Kako je ona rekla, sve firme koje budu pogođene ovom novom blokadom dobiće finansijsku podršku ukupne vrednosti od 10 milijardi evra.

A pogođeni će ponovo biti restorani, barovi, klubovi, s obzirom na to da od ponedeljka oni neće raditi, a jedina mogućnost za restorane je dostava hrane.

Odluka je donesena posle njenog današnjeg sastanka sa regionalnim liderima, a za dve nedelje će se ponovo sastati kako bi odlučivali o daljim koracima.

Da podsetimo, i Nemačka u poslednjih nekoliko dana beleži rekordne brojeve obolelih na dnevnom nivou, a Merkelova upozorava da je Nemačka već dostigla tačku u kojoj 75 odsto infekcija više nije moguće pratiti.

Video: Na ustanak digla se Italija: Narod se pobunio zbog novih restriktivnih mera protiv Kovida

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke