• 0
 ≫ 

Angela Merkel uz najavu blokade Nemačke obećala i 10 milijardi evra za pomoć firmama

 ≫ 

Nemačka je od 2. novembra u delimičnoj blokadi

  • 0
Angela Merkel Foto: Tanjug/AP

Nemačka kancelarka Angela Merkel objavila je danas da će ta zemlja od 2. novembra stupiti u delimičnu blokadu zbog porasta broja obolelih od korona virusa. Osim najavljenih mera, Merkelova je najavila i paket pomoći ugroženim preduzećima.

Kako je ona rekla, sve firme koje budu pogođene ovom novom blokadom dobiće finansijsku podršku ukupne vrednosti od 10 milijardi evra.

A pogođeni će ponovo biti restorani, barovi, klubovi, s obzirom na to da od ponedeljka oni neće raditi, a jedina mogućnost za restorane je dostava hrane.

Odluka je donesena posle njenog današnjeg sastanka sa regionalnim liderima, a za dve nedelje će se ponovo sastati kako bi odlučivali o daljim koracima.

Da podsetimo, i Nemačka u poslednjih nekoliko dana beleži rekordne brojeve obolelih na dnevnom nivou, a Merkelova upozorava da je Nemačka već dostigla tačku u kojoj 75 odsto infekcija više nije moguće pratiti.

Video: Na ustanak digla se Italija: Narod se pobunio zbog novih restriktivnih mera protiv Kovida

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>