• 2

Bezos kupuje CNN?

Dobit Amazona je eksplodirala otkako je nastupila pandemija, dok se američka mreža bori za opstanak

  • 2
Jeff Bezos, Džef Bezos

Džef Bezos / Foto: Profimedia/SAUL LOEB/Newscom

Izgleda da vlasnik Amazona, Džef Bezos, još nije u pregovorima za kupovinu CNN-a, uprkos nagađanjima da bi matična firma "AT&T" mogla da proda ovu TV mrežu, kako bi se oslobodila ogromnog duga.

Izvori bliski tehnološkom preduzetniku demantovali su navode da je bio viđen u zgradi TV stanice. "Fox Business" je pre dva dana preneo da je Bezos bio predmet "vruće i teške spekulacije" o kupovini američke mreže.

CNN nije komentarisao ovu situaciju, nakon što ih je "DailyMail" kontaktirao. Dok je jedan izvor blizak Bezosu demantovao spornu vest, drugi je odlučno nastupio rekavši da o tome "nije bilo ni govora".

Najbogatiji čovek na svetu, Džef Bezos (56), morao bi da izdvoji oko 10 milijardi dolara za CNN, što je sitnica u odnosu na 193 milijarde dolara koje trenutno poseduje. Kako se dalje navodi, roditeljska kompanija mreže, "AT&T", zapala je u dugove jer je 2018. kupila "Time Warner" za čak 85 milijardi dolara.

Ta kompanija sada ima na desetine milijardi nagomilanog duga, a njene akcije su ove godine pale za više od 31 odsto. "CNN je imovina koja bi uskoro mogla biti ukinuta, u teškim mesecima koji su pred nama", rekli su analitičari.

S druge strane, dobit Amazona je eksplodirala otkako je nastupila pandemija - cena njegovih akcija porasla je za 50 procenata od marta, pošto su ljudi bili prinuđeni da kupuju onlajn. Budući da se sam Bezos još nije oglasio o ovom pitanju, ostaje da se vidi šta će na kraju biti s potencijalnom kupovinom i da li njegovi izvori greše.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>