• 2

Za dan se istopile milijarde: Najbogatijima zbrisano silno bogatstvo

Lakši su za nekoliko milijardi

  • 2

Gotovo svih prvih deset ljudi po Blumbergovoj listi milijardera za jedan dan opet je pretrpelo velike finansijske gubitke.

Bogatstvo Džefa Bezosa, osnivača Amazona i najbogatijeg čoveka na svetu lakše je za par milijardi dolara. Toliko je izgubio u toku jučerašnjeg dana.
Prema dnevnom rejtingu, Bezos je ostao bez 6, 76 milijardi dolara.

Očigledno nije bio jedini koji je tog dana pretrpeo finansijske gubitke, jer su Bil Gejts, Ilon Mask i Mark Zakerberg na kraju smanjili bogatstvo za 2,3 milijarde, 4,24 milijarde i 5,75 milijardi dolara.

Ostali među 10 najboljih - Bernard Arnault, Mukeš Ambani, Voren Bafet, Stiv Balmer, Leri Pejdž i Sergej Brin - takođe su izgubili deo svoje vrednosti tokom istog vremenskog perioda.

Podaci navedeni u Indeksu milijardera ažuriraju se redovno, „na kraju svakog trgovačkog dana u Njujorku“. U ovom konkretnom danu, američke akcije su pale, a sam Dau džons pao je na najniže vrednosti od jula.  Dau je pao za 943,24 poena, S&P 500 je oslabio za 119,65 poena, a Nasdak za 426,48 poena.

Na evropskim tržištima takođe je zabeležen nagli pad, a cene sirove nafte pale su za skoro 6 procenata.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    To je išta

  • Boban

    Kako bi ja voleo kad bi mogao da ostanem bez par milijardi dolara 😂

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke